De eerste sessie om vraagstukken in Haarlemmermeer duurzaam op te lossen is geweest.
De eerste sessie om vraagstukken in Haarlemmermeer duurzaam op te lossen is geweest. (Foto's: Jur Engelchor)

Lokale, maatschappelijke vraagstukken van HeelHaarlemmermeer opgepakt

Algemeen

BADHOEVEDORP - Samen keuzes over het aanpakken van lokale, maatschappelijke vraagstukken op zo’n manier dat het ook bijdraagt aan de Werelddoelen van de Verenigde Naties. In het Dorpshuis werd voor de eerste keer het spel ‘Mooimakers’ gespeeld. 

De doelen richten zich op een goed leven voor iedereen, maar wel binnen de draagkracht van de aarde. Na het oplossen van de vraagstukken in het spel wordt Haarlemmermeer letterlijk mooi gemaakt door het neerleggen van een veelkleurig mozaïek op het spelbord.

Leefomgeving

Maarten Askamp, directeur van Maatvast, is graag gastheer van de spelsessies: “Met elkaar aan tafel bespreek je dingen die voor iedereen belangrijk zijn. Het gaat daarbij niet alleen om samenzijn maar ook om samenhang. Hoe gaan we om met onze eigen leefomgeving? In Mooimakers komt dat op een speelse en inhoudelijke manier aan bod. Een leuke avond voor dorpsgenoten terwijl het ook nog eens ergens over gaat. Dat past perfect bij Maatvast.”

Het spel is uitgebracht door HeelHaarlemmermeer. Dit platform ontwikkelt activiteiten die bijdragen aan breder draagvlak en meer enthousiasme binnen de gemeente voor snellere verduurzaming.

Puzzels

Bas van Haastrecht, initiatiefnemer van HeelHaarlemmermeer: “Duurzaamheid is vaak nog een abstract begrip. HeelHaarlemmermeer wil dat juist concreet en dichtbij brengen, vanuit de overtuiging dat het dan ook eerder aanspreekt. Door het spel Mooimakers zetten we daar nu nog extra stapje in. In dit spel ga je die maatschappelijke puzzels beter begrijpen, krijg je verschillende perspectieven te zien en ervaar je dat door samen te werken je verder komt.”


Bordspel Mooimakers.

Het spel wordt in de rest van dit jaar op verschillende locaties gespeeld. Daarnaast is het beschikbaar voor andere geïnteresseerden. Het wordt onder andere aangeboden aan VO scholen in de gemeente maar is bijvoorbeeld ook beschikbaar voor ondernemersverenigingen. NMCX, Centrum voor Duurzaamheid, organiseert de spelsessies en distributie van het spel.

Werelddoelen In Beeld

Als omlijsting van de spelsessies is ook de expositie ‘De Werelddoelen In Beeld’ te zien . Hierin hebben jongeren hun ideeën over de Werelddoelen uitgedrukt in foto’s. Deze expositie was eerder te zien in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

Afbeelding
Haarlemmermeers Mannenkoor Zang en Vriendschap zoekt nieuwe zangers Algemeen 15 aug, 11:05
Afbeelding
Bijeenkomsten over beeldkwaliteitsplan Centrum Midden van Badhoevedorp Algemeen 13 aug, 12:59
Afbeelding
Toen & nu: de Burgemeester Eliasstraat Algemeen 13 aug, 11:14
Afbeelding
Drie spoorwegovergangen afgesloten tijdens Formule 1 Algemeen 12 aug, 12:39
Afbeelding
Badhoevedorper Erik Doornbos in oktober naar WK Ironman op Hawaï Algemeen 11 aug, 10:43
Afbeelding
Wildwatervaren bij Stoomgemaal Halfweg Algemeen 10 aug, 14:52
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 10:38
Afbeelding
World Cinema Amsterdam bij Oxville Cinema in De Vlugt in Nieuw-West Uitgaan 10 aug, 07:49
Afbeelding
Grachtenfestival begint aan de Sloterplas Algemeen 10 aug, 07:44
Afbeelding
Amsterdam Open Golf Evenement bij Golfclub Ookmeer Algemeen 9 aug, 12:43
Afbeelding
Urban Sports Week zorgt voor veel spektakel Algemeen 8 aug, 07:40
Afbeelding
Tribute to Paul McCartney in The Shack Algemeen 7 aug, 10:05
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:50
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlemmermeer

Op Rodi Haarlemmermeer volg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer. Rodi Haarlemmermeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Haarlemmermeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer in je mailbox.