Nieuw fietspad door knoop A9 in Badhoevedorp gaat open

Algemeen
Een artist impression van de fietstunnel onder de A9.
Een artist impression van de fietstunnel onder de A9.

BADHOEVEDORP - Wethouder Marïëtte Sedee (Gebiedsontwikkeling Badhoevedorp) opent donderdag 19 mei  het nieuwe fietspad door de knoop A9. Fietsers kunnen dankzij deze nieuwe aanwinst via de Dellaertlaan naar de Oude Weg bij de Nieuwe Meer. Daar sluit het fietspad aan op het regionale fietsnetwerk.

De fietsverbinding zorgt voor aansluiting vanuit Badhoevedorp op het bestaande fietspad langs de Oude Haagseweg en de Koekoekslaan. Er komt hiermee een fietsverbinding richting Oeverlanden/ Nieuwe Meer, de Zuid-As en Buitenveldert tot stand.

Afwisselend landschap

Het fietspad gaat door een afwisselend landschap; door het groen, het lichtspel onder het viaduct van de rijksweg door en langs het water richting de fietstunnel A9.

Onder het viaduct van de A9 is een bijzonder lichteffect en naast het fietspad kan ook een klein laagje regenwater staan. Als de zon door de kolommen schijnt ontstaat een spel van licht, dit effect wordt versterkt. Als je hier fietst ervaar je op verschillende momenten van de dag een andere beleving van het licht. Als de zon onder is, is er elektronische verlichting. 

Gefinancierd

Het fietspad is voor het overgrote deel gefinancierd door de Vervoerregio Amsterdam (VRA). Initiatiefnemers zijn Erik Hoogenboom van Nieuwemeer - Veerpont Ome Piet en Henk Schaap, actief lid Dorpsraad Badhoevedorp.


De situatie met het nieuwe fietspad.

Meer informatie: www.haarlemmermeergemeente.nl/badhoevedorp/fietspad-door-de-knoop-a9.