Veel kinderen en volwassenen hadden originele posters, tekeningen, flyers of spandoeken gemaakt met grappige tot pittige teksten
Veel kinderen en volwassenen hadden originele posters, tekeningen, flyers of spandoeken gemaakt met grappige tot pittige teksten (Foto's: Léon van Hedel)

Protestactie tegen vliegoverlast Schiphol vreedzaam

Algemeen

NIEUW-WEST/HAARLEMMERMEER - De protest actie op Schiphol afgelopen zaterdag tegen te veel vliegoverlast van Schiphol en KLM is druk bezocht. “En vreedzaam verlopen”, meldt organisator Léon van Hedel.

“Er zijn veel bewoners uit Amsterdam gekomen. Veel kinderen en volwassenen hadden originele posters, tekeningen, flyers of spandoeken gemaakt met grappige tot pittige teksten”, vertelt hij.

Optredens

 Er waren muziekoptredens van Ulrike, ElleBasi en Florian Wolf, toespraken van onder andere Bram van Liere, Lammert van Raan, Suzanne Kroger, Ties Joosten & Fulco van der Veen en performance van Red Rebels. Diverse woordvoerders van politieke partijen van de Eerste en Tweede Kamer waren aanwezig.


Eén van de creatieve spandoeken.

“Het maatschappelijk verzet tegen de luchtvaart groeit duidelijk. Aan de orde kwamen de merkwaardige uitzonderingspositie van Schiphol & de KLM, herrie overlast, slaap- en gezondheidsproblemen van omwonenden, nachtvluchten, de grote behoefte aan nieuwe woningen en de remmende werking van Schiphol daar op. Bijvoorbeeld de grote behoefte van studenten om woningruimte bij Uilenstede uit te breiden. En dat is heel jammer.”

Herrie

“In gesprekken met omwonenden kwamen daarnaast ook hun grote angsten en verontwaardiging dat de landende vluchten over het centrum van Amsterdam, het Centraal Station, de Dam, het Vondelpark, de Hoofddorpplein buurt, enzovoort, richting de Oostbaan zo ontzettend laag vliegen. Je schrikt daar iedere keer weer van. Wat een ongelooflijke herrie geven die toestellen. Waarom vliegen de vliegtuigen zo verschrikkelijk laag? Andere bewoners hebben bijvoorbeeld veel last van de Buitenveldertbaan. Maar bovenal vonden de aanwezigen dat er gewoon te veel gevlogen wordt en zijn ze voorstander van een forse krimp van het officieel toegestane aantal vliegtuigbewegingen van 500.000 per jaar”, concludeert Léon.


De tekst spreekt voor zich, bewoners hebben er genoeg van.

Afbeelding
Paarden staan te trappelen voor kortebaan in Zwanenburg Algemeen 24 jun, 12:48
Afbeelding
Jaarmarkt Geuzenveld is terug Algemeen 23 jun, 14:47
Afbeelding
Ultrafijnstof vliegtuigen mogelijk toch invloed op gezondheid omwonenden Schiphol Algemeen 23 jun, 14:47
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
Hello again: een musical in tien affaires Algemeen 23 jun, 08:33
Afbeelding
Haarlemmermeer in de top 3 voor woningbeleggers Algemeen 22 jun, 12:14
Afbeelding
Football & Culture Festival met sport en cultuur Algemeen 21 jun, 19:13
Afbeelding
‘Hitklup at the Movies’, live in Paradiso Algemeen 21 jun, 06:55
Afbeelding
Kunstroute voert fietser langs pareltjes van Sloterdijk naar Spaarnwoude Park Algemeen 20 jun, 16:51
Afbeelding
Haarlemmermeer haalt lange wachttijden aanvraag paspoort in Algemeen 20 jun, 13:03
Afbeelding
Heerhugowaardse Mayra: ‘Dansen is voor mij een vorm van therapie’ Zorg 18 jun, 17:00
Afbeelding
Calvin Carrilho’s droom: spelen bij FC Barcelona Zorg 17 jun, 17:00
Afbeelding
Nog twee zomerconcerten in Broedplaats BOGOTÁ Algemeen 17 jun, 11:05
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlemmermeer

Op Rodi Haarlemmermeer volg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer. Rodi Haarlemmermeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Haarlemmermeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer in je mailbox.