Het 90-jarig oude koor tijdens een kerstoptreden.
Het 90-jarig oude koor tijdens een kerstoptreden. (Foto: aangeleverd)

Negentig jarig Haarlemmermeers Mannenkoor zoekt zangers

Algemeen

HAARLEMMERMEER - Negentig jaar geleden zijn twee mannenkwartetten samen gegaan. Zo is het Haarlemmermeers Mannenkoor Zang en Vriendschap (HMZV) ontstaan en opgericht in januari 1932. Het koor kan terugkijken op een indrukwekkende historie en is met veel muzikale hoogtepunten een belangrijke factor gebleken in het culturele leven van Haarlemmermeer.

Bij een dergelijk jubileum hoort een jubileumconcert. Dat zou aanvankelijk in oktober vorig jaar zijn gegeven als er geen corona was geweest. Het concert is verplaatst naar september volgend jaar en wordt niet minder spetterend met bekende solisten als Raoul Steffani en Laetitia Gerards, en pianist Jeroen Koopman. Met een gevarieerd programma door Zang en Vriendschap zelf, wordt het een onvergetelijke avond in Schouwburg De Meerse.

Verplaatsing

Verder schept deze verplaatsing nu ruimte voor het alsnog uitvoeren van het vorig jaar geannuleerde kerstconcert in Rijsenhout. Dit matinee vindt plaats op zondagmiddag 18 december, met soliste Annelies van der Vlies en pianist/organist Klaas Koelewijn. Beide concerten staan onder leiding van dirigent Roland Bosma.

Het 90-jarig jubileum is iets om trots op te zijn en om je op te verheugen, maar er zijn ook zorgen. Die hebben vooral betrekking op de voortgaande vergrijzing van het koor en als gevolg daarvan de onvermijdelijke uitdunning van de vier stemgroepen die het koor kent. Ook de twee voorbije corona jaren hebben het aantal zangers uiteraard niet doen toenemen.

Zanglustige mannen

Met covid op z’n retour is het koor inmiddels al weer maanden aan het repeteren en hoopt het in de loop van dit jaar een aantal zanglustige mannen voor het koor te interesseren en hopelijk als nieuwe leden te kunnen inschrijven.

Dat gebeurt onder andere door mee te oden aan de landelijke actie ‘Zet je koor op de kaart’. Tot en met 12 juni worden mannen die zingen leuk vinden (of waarvan het koor in de afgelopen periode is opgeheven) door middel van landelijke oproepen aangespoord zich aan te sluiten bij een koor van hun keuze. Mannen uit de regio Haarlemmermeer kunnen op maandagavond binnen stappen en meedoen met de repetitie van ‘Zang en Vriendschap’. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar in gebouw ‘De Jeugd van Gisteren’, Beemsterstraat 4 in Hoofddorp. Maar ook na 12 juni zijn heren welkom.

Nieuw lied

Eind augustus/begin september geeft het koor een serie korte concerten in Hoofddorp, Nieuw Vennep en Badhoevedorp. Voorafgaand is er een openbare repetitie waarin veel met kandidaat leden een nieuw lied wordt ingestudeerd. Tijdens het concert wordt ook dit lied gezongen. Het concert is gratis toegankelijk. Na de zomervakantie beginnen de repetities voor het kerstconcert in Rijsenhout. Wie wil meezingen tijdens het concert, is welkom.

Voor alle activiteiten is het hebben van een redelijke stem voldoende. Speciale koorervaring en kennis van het notenschrift is niet vereist. Boor meer informatie: www.hmzv.net of Facebook / Instagram.

Afbeelding
Paarden staan te trappelen voor kortebaan in Zwanenburg Algemeen 24 jun, 12:48
Afbeelding
Jaarmarkt Geuzenveld is terug Algemeen 23 jun, 14:47
Afbeelding
Ultrafijnstof vliegtuigen mogelijk toch invloed op gezondheid omwonenden Schiphol Algemeen 23 jun, 14:47
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
Hello again: een musical in tien affaires Algemeen 23 jun, 08:33
Afbeelding
Haarlemmermeer in de top 3 voor woningbeleggers Algemeen 22 jun, 12:14
Afbeelding
Football & Culture Festival met sport en cultuur Algemeen 21 jun, 19:13
Afbeelding
‘Hitklup at the Movies’, live in Paradiso Algemeen 21 jun, 06:55
Afbeelding
Kunstroute voert fietser langs pareltjes van Sloterdijk naar Spaarnwoude Park Algemeen 20 jun, 16:51
Afbeelding
Haarlemmermeer haalt lange wachttijden aanvraag paspoort in Algemeen 20 jun, 13:03
Afbeelding
Heerhugowaardse Mayra: ‘Dansen is voor mij een vorm van therapie’ Zorg 18 jun, 17:00
Afbeelding
Calvin Carrilho’s droom: spelen bij FC Barcelona Zorg 17 jun, 17:00
Afbeelding
Nog twee zomerconcerten in Broedplaats BOGOTÁ Algemeen 17 jun, 11:05
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlemmermeer

Op Rodi Haarlemmermeer volg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer. Rodi Haarlemmermeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Haarlemmermeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer in je mailbox.