Antoni van Leeuwenhoek zoekt vrijwilligers voor Het Gasthuis

Algemeen
Het Gasthuis van het Antoni van Leeuwenhoek ligt pal naast het ziekenhuis.
Het Gasthuis van het Antoni van Leeuwenhoek ligt pal naast het ziekenhuis. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Voor patiënten en hun dierbaren, die van ver komen en worden behandeld in het Antoni van Leeuwenhoek, biedt de Stichting Gasthuis van het Antoni van Leeuwenhoek pal naast het ziekenhuis een warm en rustig logeerhuis. De lange reis, een (spoed)opname of een poliklinische behandeling; het kunnen allemaal redenen zijn om in het Gasthuis te verblijven. Het ziekenhuis is op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn zich met hart en ziel in te zetten voor de gasten in het Gasthuis gedurende een aantal uren per week of per twee weken. 

Ver van huis, maar toch een gevoel van thuis komen

Het Gasthuis biedt geen medische of andere zorg. Gasten moeten voor zichzelf kunnen zorgen of worden begeleid. Er zijn vijftien kamers in het in 2018 geheel gerenoveerde verblijf en het is van alle gemakken voorzien. Voor gemeenschappelijk gebruik zijn er een aantal huiskamers, een grote keuken met drie kookunits en een mooie tuin met terras. Ook kan er een gratis een fiets worden geleend.

Veel waardering

In het Gasthuis werken 65 vrijwilligers; zonder hen kan het Gasthuis niet bestaan. De gasten hebben tijdens een moeilijke periode in hun leven, veel waardering voor de inzet en betrokkenheid van de vrijwilligers en de warme sfeer in huis.

Vrijwilligers zorgen ervoor dat de gasten zich zoveel mogelijk thuis voelen, verrichten licht huishoudelijk werk, verwelkomt nieuwe gasten, maakt ze wegwijs in het huis en biedt een luisterend oor waar nodig.

Helpen 

De vrijwilligers zijn in huis van zondag tot en met donderdag tussen 9.30 en 22.00 uur en op vrijdag en zaterdag tussen 9.30 tot 17.00 uur. Er wordt gewerkt in diensten van drie tot vier uur.  Er zijn nog verschillende mogelijkheden om mee te helpen in de ochtend-, middag- en avonduren, zowel door de week als in het weekend. 

Voor meer informatie en aanmelding: www.gast-huis.nl of via 020-3462020 en dan vragen naar Irene, Barbera of Joleen. Langskomen kan ook op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur op Plesmanlaan 123 in Amsterdam.