Nu al veel tegels ‘gewipt’ voor kampioenschap Tegelwippen

Algemeen
Tegelwippen in ontwikkeling.
Tegelwippen in ontwikkeling. (Foto: aangeleverd)

HAARLEMMERMEER - De eerste tegelophaalronde van het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen (het ‘HaKa’) is geweest. Een honder procent elektrische vrachtauto kwam langs om ‘gewipte’ tegels op te halen. Vanwege het grote aanbod aan tegels, moest een tweede vrachtauto worden ingezet om ook de laatste tegels op te kunnen halen. In totaal werd er 327 vierkante meter tegels, ter grootte van een basketbalveld, opgehaald. 

Het HaKa, een initiatief van Haarlemmermeer Waterproof (NMCX), activeert bewoners in Haarlemmermeer om tegels uit de tuin te verwijderen en te vervangen voor struiken en planten.

Lokale wedstrijd

In maart was de aftrap van de tweede editie van het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen, een lokale wedstrijd om bewoners aan te zetten om hun tuin aan te passen aan het veranderende klimaat. Naast de voordelen die een groene tuin geeft, zoals verkoeling, een betere opname van regenwater en het vergroten van biodiversiteit, maken deelnemers ook kans op leuke prijzen. Zo ontvangen de eerste dertig inschrijvers van Hoogheemraadschap Rijnland een regenton, inclusief installatie. Het Hoogheemraadschap is partner van Haarlemmermeer Waterproof. Inmiddels hebben zich al 25 bewoners ingeschreven.

De eerste vijftig huurders van woningcorporatie Ymere die zich inschrijven ontvangen een tuincadeaubon van dertig euro. De winnaar ontvangt een cadeaubon van vijftig euro, waarmee tuinbenodigdheden kunnen worden aangeschaft.

Informatiemarkt

Haarlemmermeer Waterproof staat de komende periode op meerdere locaties in de Haarlemmermeer: op de Informatiemarkt “Bouwen aan de toekomst” in Nieuw-Vennep op zaterdag 11 juni, op de braderie van wijkraad Overbos op zaterdag 25 juni en op zaterdag 2 juli op de Zomermarkt in Graan voor Visch. Daar is meer informatie te vinden over het programma, en kan door middel van een Watertafel, en de opstelling ‘Tegeltuin, Groene Tuin’ worden ervaren waarom een tuin met veel planten en struiken kan helpen om wateroverlast te voorkomen.

Voor meer informatie en inschrijving voor het HaKa: https://haarlemmermeerwaterproof.nl.