Voor Nel vliegt de maand wederom voorbij op het zadel

Algemeen
Nel met haar trouwe fiets.
Nel met haar trouwe fiets. (Foto: aangeleverd)

HAARLEMMERMEER - Alweer voor de tweede keer is Nel Kastelein (77 jaar) uit Hoofddorp de Alzheimer Challenge aangegaan. De Alzheimer Challenge levert haar veel fietsplezier op én ze haalt ook nog eens geld op. Nel: “Ik ben erg dankbaar dat ik de gezondheid heb om dit te doen en bedank iedereen voor de gulle donaties.”

Op haar Facebook plaatste zij dagelijks de rit, de kilometers, het sponsorbedrag, aantal koffies en drankjes plus het bijbehorende welverdiende lekkers. Ook de plaatsen waar zij doorheen fietste werden genoemd, ongeveer 25 kernen en sommige werden zelfs meerdere keren bezocht. Soms met gezelschap, maar ook regelmatig fietste zij alleen in haar rode jas voorbij trappen, door weer en wind.

Teller

Vorig jaar fietste Nel meer dan 400km en haalde ze daarmee bijna 4000 euro op voor onderzoek naar de ziekte Alzheimer. Dit jaar staat de teller op meer dan 3257 euro en heeft ze meer dan 550 kilometer afgelegd. In totaal werd er voor deze challenge door heel Nederland 92.148 kilometer gefietst, gelopen, geskeelerd en in totaal 123.120 euro opgehaald. De Hoofddorpse Nel is de nummer twee geworden in Nederland, voor het meeste geld bij elkaar gefietst. Het mag duidelijk zijn: Nel gaat de Alzheimer Challenge aan en iedere euro is er één, voor Alzheimer.