Afbeelding
(Foto: Pexels)

Haarlemmermeer in de top 3 voor woningbeleggers

Algemeen

HAARLEMMERMEER - Van een meer kwam het land, en door de komst van land zijn er kansen. Die zijn er zeker op vastgoedgebied in Haarlemmermeer, want deze gemeente eindigt namelijk met 38,3 punten op nummer 3 in de ranking van vastgoedinvesteringslocaties. Dat dit een populaire woonlocatie wordt, blijkt uit de cijfers. Utrecht rankt met een score van 45,9 als de beste locatie voor vastgoedinvesteringen en Almere eindigt op de tweede plaats (41,5) van beste gemeenten voor woninginvesteerders. Haarlemmermeer dus als derde (38,3).

Tegen 2040 wordt er een stijging van 24procent verwacht in het aantal huishoudens. Daarvoor moet er dus ook flink worden gebouwd: het huidige aanbod volstaat niet om aan al die vraag te voldoen. In 2020 stond maar 6 procent van het totale aantal huizen in Haarlemmermeer te koop, precies het gemiddelde van de 50 gemeenten uit het onderzoek. En wanneer er dan eindelijk een huis werd aangeboden op de markt, werd er gemiddeld binnen 30 dagen al een bod geaccepteerd. Dat betekent niet dat de huizen met korting werden aangeboden: tussen 2019 en 2021 steeg de gemiddelde WOZ-waarde van een huis in Haarlemmermeer met 24 procent.

Perfecte plaats

Sittard-Geleen, begrensd door zowel België als Duitsland, is een culturele plek met een rijke geschiedenis en veel groen. De perfecte plaats als je van wandelen en fietsen houdt. Voor vastgoedbeleggers stopt daar helaas het goede nieuws. De plek eindigt met 5,6 punten onder aan de ranking en is daarom de slechtste gemeente voor vastgoedinvesteringen.

Investering

Daar waar in sommige gemeenten vastgoedgeldbomen groeien, kunnen andere locaties een domper op een investering zijn. Of de huizenprijzen in een bepaald gebied dalen of stijgen, is afhankelijk van een aantal factoren. Hoe is de ligging? Denk aan snelwegen, groen gebied, maar ook openbaar vervoer. Is er veel te beleven op het gebied van entertainment? Zijn er genoeg studiemogelijkheden en banen? Hoe staat het met de veiligheid en het milieu? Denk aan criminaliteit in Amsterdam, maar ook aan de overstromingen in Limburg en de aardbevingen in Groningen. Dit zijn overwegingen die mensen wil meenemen voordat ze al hun spaargeld investeren.

Afbeelding
Drie spoorwegovergangen afgesloten tijdens Formule 1 Algemeen 12 aug, 12:39
Afbeelding
Badhoevedorper Erik Doornbos in oktober naar WK Ironman op Hawaï Algemeen 11 aug, 10:43
Afbeelding
Wildwatervaren bij Stoomgemaal Halfweg Algemeen 10 aug, 14:52
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 10:38
Afbeelding
World Cinema Amsterdam bij Oxville Cinema in De Vlugt in Nieuw-West Uitgaan 10 aug, 07:49
Afbeelding
Grachtenfestival begint aan de Sloterplas Algemeen 10 aug, 07:44
Afbeelding
Amsterdam Open Golf Evenement bij Golfclub Ookmeer Algemeen 9 aug, 12:43
Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Urban Sports Week zorgt voor veel spektakel Algemeen 8 aug, 07:40
Afbeelding
Tribute to Paul McCartney in The Shack Algemeen 7 aug, 10:05
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:50
Afbeelding
Vraag vóór 1 september huur- of zorgtoeslag over 2021 aan Algemeen 6 aug, 10:14
Afbeelding
Haarlemmermeer breidt aantal laadpalen uit Algemeen 6 aug, 09:35
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlemmermeer

Op Rodi Haarlemmermeer volg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer. Rodi Haarlemmermeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Haarlemmermeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer in je mailbox.