Paul en Willie Fontaine-Pietersma zestig jaar getrouwd

Algemeen
Paul en Willie werden gefeliciteerd door locoburgemeester Jurgen Nobel.
Paul en Willie werden gefeliciteerd door locoburgemeester Jurgen Nobel. (Foto: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG - Paul en Willie Fontaine-Pietersma zijn zestig jaar getrouwd. Zondag 19 juni was dè dag. Reden voor Jurgen Nobel om het echtpaar op dinsdag 21 juni te feliciteren met dit heugelijke feit. Daarom stond hij op de stoep aan de Kerspel in Zwanenburg met een grote bos bloemen.

Saskia Vreeswijk

Op de trouwdag zelf hadden de kinderen voor een verrassingsdiner gezorgd bij de Thai in Amsterdam. Paul en Willie werden met de taxi opgehaald en kregen een diner met persoonlijke verzorging gepresenteerd.

Spring maar achterop

Voor de gelegenheid had Paul ’s morgens een levensgroot hart opgehangen voor het raam in de kamer met daarop de tekst: “Willie zou je met me willen trouwen; spring dan maar achterop”. Het was namelijk de bedoeling dat na afloop van het diner een tocht per duofiets zou worden ondernomen naar hun oude trouwlocatie, het oude stadhuis aan de Oudezijds Voorburgwal, waar nu een hotel  is gevestigd. Het was te gevaarlijk om op 80-jarige leeftijd nog dergelijke capriolen uit te halen. Het feest met alle drie kinderen en zes kleinkinderen vindt in juli plaats, als ook hun dochter, die op Aruba woont en daar een galerie runt, over is. Datzelfde geldt ook voor een van hun zoons die als werktuigbouwkundige in de vliegwereld op dit moment de hele wereld over reist vanwege zijn werk.

Werk en hobby

Paul, van huis uit stempelmaker, heeft lange tijd bij de firma Radioko aan de Kerkhoflaan in Zwanenburg gewerkt als leidinggevende en daarna is hij nog 25 jaar werkzaam geweest als vertegenwoordiger. Willie heeft altijd op een orchideeënkwekerij gewerkt.

Na hun werk, in weekenden en vakanties, zaten beiden op de fiets en hebben op die manier duizenden kilometers afgelegd. Zij zijn dan ook lange tijd lid geweest van Wielervereniging De Bataaf. Beiden voelen zich nog heel gezond en hopen nog lange tijd te genieten van zowel het fietsen als het samenzijn met kinderen en kleinkinderen.