Afbeelding
(Foto: Pexels)

Haarlemmermeer breidt aantal laadpalen uit

Algemeen

HAARLEMMERMEER - De gemeente Haarlemmermeer breidt het aantal laadpalen voor elektrische auto’s uit. Op zestien extra locaties in de openbare buitenruimte komen laadplekken. Bovendien worden de huidige laadpalen zo veel mogelijk uitgebreid van een naar twee laadpunten. Ook maakt de gemeente laadpleinen, zogenaamde hubs, op plekken waar veel mensen samenkomen. Dat gebeurt als eerste in de vorm van een pilot in een bepaalde wijk.

De gemeente Haarlemmermeer ondersteunt elektrisch rijden door het realiseren van (semi-)openbare oplaadpunten. Daardoor beschikt de gemeente Haarlemmermeer tegenwoordig over een goed verspreid en geoutilleerd netwerk. Bijna elke inwoner met een elektrische auto heeft een openbaar oplaadpunt op loopafstand of kan zijn auto opladen bij een semi-openbare laadpaal; een laadpaal van bijvoorbeeld een bedrijf of organisatie waar iedereen kan opladen. Met de maatregelen die de gemeente op stapel heeft staan, wil Haarlemmermeer het laadnetwerk dat de afgelopen jaren is opgebouwd, versterken én uitbreiden.

Spreiden van capaciteit

De versterking is ook gelegen in ontwikkelingen op het gebied van innovatie. Zo zijn er ontwikkelingen binnen de gemeentegrenzen voor het combineren van lichtmasten en het opladen van auto’s en boten langs de Ringvaart en onderzoek naar verlengde privé-aansluitingen. Dat zijn particuliere aansluitingen die op gemeentegrond staan, maar die worden gevoed met stroom uit een privéwoning. Bovendien doet de gemeente vooruitstrevend onderzoek op het gebied van het beter spreiden van capaciteit in tijden van ‘topdrukte’ op het net.

Centrale plekken

De gemeente honoreert geen individuele aanvragen voor een laadpaal op gemeentegrond meer. De reden daarvoor is dat Haarlemmermeer gericht een totaal netwerk wil kunnen aanbieden dat collectief van aard is, data-gestuurd en geënt is op centrale plekken. De gemeente investeert in een strategisch, planmatig en publiek netwerk dat zich concentreert op wijkniveau en rondom winkelcentra, tankstations en andere publieke gelegenheden. 

Wat betreft de planning gaat de gemeente in 2023 van start met het pakket aan innovatieve maatregelen. 

Afbeelding
Haarlemmermeer kiest voor geen ongeadresseerd reclamedrukwerk meer Algemeen 23 sep, 11:04
Afbeelding
Nu te zien bij Cinema De Vlugt Algemeen 22 sep, 09:19
Afbeelding
Informatiemarkt voor de vernieuwing van Badhoevedorp Algemeen 21 sep, 12:39
Afbeelding
Elizabeth Bij Cinema De Vlugt Algemeen 21 sep, 09:36
Afbeelding
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste plannen op een rij Politiek 20 sep, 19:22
Afbeelding
Taalakkoord voor laaggeletterdheid Algemeen 20 sep, 11:01
Afbeelding
Flinke vangst bij integrale controle in Haarlemmermeer Algemeen 19 sep, 14:17
Afbeelding
Nieuw seizoen Zondagmiddagpodium voor senioren Algemeen 19 sep, 09:23
Afbeelding
Haarlemmermeer zet in op leefbaar centrum Nieuw-Vennep en Hoofddorp Algemeen 18 sep, 22:06
Afbeelding
Provincie stelt geld beschikbaar voor de Amstelscheg Algemeen 18 sep, 12:18
Afbeelding
Opruimers zwerfafval getrakteerd op gebak Algemeen 16 sep, 15:29
Afbeelding
De vt wonen&design beurs is terug van weggeweest! Winkelen 16 sep, 11:00
Afbeelding
Nu te zien bij Cinema De Vlught Algemeen 15 sep, 15:25
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlemmermeer

Op Rodi Haarlemmermeer volg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer. Rodi Haarlemmermeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Haarlemmermeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer in je mailbox.