Urban Sports Week zorgt voor veel spektakel

Algemeen
Urban topsporters laten in de laatste week van de zomervakantie hun kunsten zien.
Urban topsporters laten in de laatste week van de zomervakantie hun kunsten zien. (Foto: Pexels)

AMSTERDAM - Urban topsporters laten in de laatste week van de zomervakantie, van 18 tot en met 28 augustus, op meer dan dertig  locaties door de hele stad hun kunsten zien. Er zijn spectaculaire wedstrijden, maar ook demo’s en jamsessies in sporten als BMX, inlineskaten, skateboarden en 3×3 basketball. Kinderen en jongeren kunnen meedoen met allerlei gratis workshops.

Het is  vijfde editie van de Urban Sports Week Amsterdam die elf dagen duurt. Er is nóg meer te doen dan voorgaande jaren. Onder de vele activiteiten zijn 4 nationale kampioenschappen: het NK Freerunnen, het NK 3×3 Basketball, het NK Inlineskaten Park en het NK Panna Knock Out.

Deelnemen

Iedereen kan dus komen kijken naar de skills van echte urban topsporters, maar kinderen en jongeren kunnen het ook zelf eens proberen. In de hele stad zijn leuke activiteiten waar zij gratis aan mogen deelnemen, zoals rollerdisco’s, 3x3 basketball en inlineskaten. 

De meeste activiteiten van de Urban Sports Week Amsterdamzijn gratis te bezoeken. Voor sommige evenementen moet er entreegeld of een deelnemersbijdrage worden betaald. Bekijk het hele programma op www.uswa.nl.

.