De boulevard van de Sloterplas is het podium voor de kick-off van het 25ste Grachtenfestival.
De boulevard van de Sloterplas is het podium voor de kick-off van het 25ste Grachtenfestival. (Foto: Brandeisfotografie)

Grachtenfestival begint aan de Sloterplas

Algemeen

NIEUW-WEST - De kick-off voor het jaarlijkse Grachtenfestival dat in hartje centrum wordt gehouden, vindt dit jaar plaats op de boulevard van de Sloterplas. Het Grachtenfestival bestaat 25 jaar. Ter ere van dit jubileum organiseert De Meervaart vrijdag 12 augustus het openingsconcert in Nieuw-West. ‘Sloterplas Live’ is een nieuw initiatief waarmee dit theater samen met partners uit de stad muziek en cultuur naar de oever van de plas brengt.

Met een mix van lokale en internationale artiesten wordt laten zien hoe de Sloterplas ook cultureel van betekenis kan zijn. In een intieme setting, met wijds uitzicht over het water en een rijk programma vol muziek en andere kunstvormen wordt de kracht van de Sloterplas gevierd. Het openingsconcert van het Grachtenfestival wordt de eerste editie van ‘Sloterplas Live’. 

Het programma

Het programma begint om 16.30 uur met een energieke opening door de Afro-Caraïbische drumband KalentuRa, om 16.45 uur een welkomstwoord; van 16.50 tot 17.30 uur speelt de Amsterdamse pianist Feico Deutekom een zomerse mix van cross-over klassieke muziek. Toegankelijke muziek die recht naar het hart gaat: van de meditatieve minimal music van Philip Glass, via het neo-klassieke geluid van de nieuwe Poolse ster Hania Rani tot de filmische klanken van Ludovici Einaudi. Sprankelend als een duik in de Sloterplas.

Van 17:50 tot 18:00 uur houdt locoburgemeester Rutger Groot Wassink een openingswoord; van 18:00 - 19:00 uur spelen de genomineerden voor de Grachtenfestivalprijs gezamenlijk het eerste deel (Allegro) uit het klarinettrio van Brahms. Het zijn cellist Anton Spronk, klarinettiste Gerbrich Meijer en pianist Nikola Meeuwsen.

Liederen

Daarna deelt de winnaar van vorig jaar, cellist Alexander Warenberg het podium met zijn zus zangeres Maria Warenberg en neef Nikola Meeuwsen op piano voor een aantal liederen van Brahms. Cellist Anton Spronk neemt  de Valse Sentimentale van Tchaikovsky en Papillon van Fauré voor zijn rekening. Dafa zorgt voor een swingende afsluiter van het Grachtenfestival-programma met een mix van klanken uit het Midden-Oosten, Balkan, Jazz en Latin!

Dan is er van 19.30 tot 20.15 uur dansbare soul-funk met nostalgische twist door zangeres Noa Lauryn en singer-songrapper Benjamin FroFro is de rapper die iedereen aan het dansen en denken krijgt, Noa de soulzangers laat het publiek met hartverwarmende harmonieën smachten naar meer. Tot slot sluit van 20.45 tot 21.45 uur de Amsterdamse brassband Gallowstreet af met een dansbare mix van hiphop, funk, afrobeat en dance. Met tussendoor verhalen van storyteller Sahand Sahebdivani.

Vanaf een ponton

Het openingsconcert vindt plaats op de Sloterplas Boulevard, grenzend aan het Osdorpplein en recht tegenover de Meervaart. Op vrijdag 12 augustus kan het publiek plaatsnemen op de boulevard en genieten van de artiesten die vanaf een ponton in de plas spelen.

Voor informatie over het gehele Grachtenfestival, kijk op www.grachtenfestival.nl.

Afbeelding
Nieuwe en vernieuwende theatermakers in de Meervaart Algemeen 28 sep, 08:30
Afbeelding
Mannenkoor kreeg bezoek van burgemeester Algemeen 27 sep, 11:57
Afbeelding
Trio van Toen Plus: trapt nieuw seizoen Zondagmiddagpodium af in Badhoevedorp Algemeen 27 sep, 08:54
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Zwanenburgbaan deze week buiten gebruik Algemeen 26 sep, 10:06
Afbeelding
Burendag bij Eigen Haard in Zwanenburg Algemeen 25 sep, 21:09
Afbeelding
Zaterdag 1 oktober 2022: NVM organiseert Open Huizen Dag Algemeen 25 sep, 11:29
Afbeelding
Project You Choose Haarlemmermeer genomineerd voor de Hein Roethofprijs Algemeen 24 sep, 07:58
Afbeelding
Toen & nu: de Ringspoordijk tussen West en Nieuw-West Algemeen 23 sep, 12:10
Afbeelding
Haarlemmermeer kiest voor geen ongeadresseerd reclamedrukwerk meer Algemeen 23 sep, 11:04
Afbeelding
Nu te zien bij Cinema De Vlugt Algemeen 22 sep, 09:19
Afbeelding
Informatiemarkt voor de vernieuwing van Badhoevedorp Algemeen 21 sep, 12:39
Afbeelding
Elizabeth Bij Cinema De Vlugt Algemeen 21 sep, 09:36
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlemmermeer

Op Rodi Haarlemmermeer volg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer. Rodi Haarlemmermeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Haarlemmermeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer in je mailbox.