Jerry Helmers (l) van Crown Media en Erik Doornbos bij de Ringvaart van Haarlemmermeer in Badhoevedorp. Vaak het startpunt voor de dagelijkse fietstrainingen.
Jerry Helmers (l) van Crown Media en Erik Doornbos bij de Ringvaart van Haarlemmermeer in Badhoevedorp. Vaak het startpunt voor de dagelijkse fietstrainingen. (Foto: aangeleverd)

Badhoevedorper Erik Doornbos in oktober naar WK Ironman op Hawaï

Algemeen

BADHOEVEDORP – De eerste slag is binnen: de Badhoevedorpse topatleet Erik Doornbos (40) tekende afgelopen weken een sponsorcontract met communicatie- en marketingbureau Crown Media, ook uit Badhoevedorp. Maar, de belangrijkste én grootste slag moet nog wel komen: een goed resultaat op het WK Ironman dat in oktober in Hawaï plaatsvindt. Erik richt zich op een plek bij de beste twintig van de wereld. “Dat zou echt fantastisch zijn. Het is hard werken maar ik denk dat het een realistisch doel is.”

De tijd zal het sowieso uitwijzen maar aan de opbouw en de voorbereiding zal het niet liggen. Erik laat niets aan het toeval over. Elke dag wordt er in en om Haarlemmermeer getraind, vaak alleen maar soms ook in samenwerking met zijn teamgenoten van Team By Lars. Een paar kilometer zwemmen in de Ringvaart is intussen de dagelijkse routine. Of, een paar rondjes rondom de polder op de fiets; Erik draait z’n hand er niet voor om. 

Doorzettingsvermogen

Het was één van de redenen waarom ondernemer Jerry Helmers instapte om shirtsponsor te worden. “Natuurlijk willen wij geassocieerd worden met doorzettingsvermogen, hoge doelen stellen en tegenslagen naast je neerleggen en gewoon weer doorgaan. Wat dat betreft is Erik met zijn team een fantastisch uithangbord.” En dan lachend: “Ik doe het hem in ieder geval niet na. We hoefden er dan ook niet lang over na te denken toen we van gedachten wisselden over een sponsorafspraak. Eigenlijk gaan we nu dus ook naar het WK!”

Concurrentie

Ironman is de aller zwaarste categorie van de triatlon. Deelnemers moeten 3800 meter zwemmen, 180 kilometer fietsen en dan nog een volle marathon van ruim 42 kilometer lopen. Gemiddeld zijn de deelnemers in totaal negen uur achtereenvolgens met de wedstrijd bezig. Bekende wereldtoppers zoals de voormalig wielrenners Jalabert en Vinoukorov zijn belangrijke en aansprekende concurrenten van Erik Doornbos.

De kwalificatie voor het WK is op zich al een ongekende prestatie. In het voortraject vinden veel wedstrijden over de hele wereld plaats. Per categorie kunnen er vaak maar maximaal twee triatleten zich kwalificeren. Op Hawaï doen er naar verwachting meer dan 1500 topatleten uit meer dan honderd landen mee. “Ik zit nu nog in de opbouw maar ik lig wel helemaal op schema”, zegt Erik. “Ik kijk uit naar de komende weken waar we met z’n allen de puntjes op de i zetten op weg naar Hawaï. En het eerste puntje is dus gezet: een mooie sponsordeal met Crown Media. Daar zijn we heel blij mee!”

Afbeelding
Nieuwe en vernieuwende theatermakers in de Meervaart Algemeen 28 sep, 08:30
Afbeelding
Mannenkoor kreeg bezoek van burgemeester Algemeen 27 sep, 11:57
Afbeelding
Trio van Toen Plus: trapt nieuw seizoen Zondagmiddagpodium af in Badhoevedorp Algemeen 27 sep, 08:54
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Zwanenburgbaan deze week buiten gebruik Algemeen 26 sep, 10:06
Afbeelding
Burendag bij Eigen Haard in Zwanenburg Algemeen 25 sep, 21:09
Afbeelding
Zaterdag 1 oktober 2022: NVM organiseert Open Huizen Dag Algemeen 25 sep, 11:29
Afbeelding
Project You Choose Haarlemmermeer genomineerd voor de Hein Roethofprijs Algemeen 24 sep, 07:58
Afbeelding
Toen & nu: de Ringspoordijk tussen West en Nieuw-West Algemeen 23 sep, 12:10
Afbeelding
Haarlemmermeer kiest voor geen ongeadresseerd reclamedrukwerk meer Algemeen 23 sep, 11:04
Afbeelding
Nu te zien bij Cinema De Vlugt Algemeen 22 sep, 09:19
Afbeelding
Informatiemarkt voor de vernieuwing van Badhoevedorp Algemeen 21 sep, 12:39
Afbeelding
Elizabeth Bij Cinema De Vlugt Algemeen 21 sep, 09:36
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlemmermeer

Op Rodi Haarlemmermeer volg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer. Rodi Haarlemmermeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Haarlemmermeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer in je mailbox.