Haarlemmermeers Mannenkoor Zang en Vriendschap zoekt nieuwe zangers

Algemeen
Het koor aan het werk.
Het koor aan het werk. (Foto: aangeleverd)

HAARLEMMERMEER - Het Haarlemmermeers Mannenkoor Zang en Vriendschap (HMZV),bestaat dit jaar 90 jaar,. Het koor start het zangseizoen na de vakantiestop met boordevol ambitie. Zo gaat het koot onder andere op tournee. Ook heeft het koor behoefte aan projectzangers voor het kerstconcert.

De tournee begint op 27 augustus in Hoofddorp, daarna op 3 september in Nieuw Vennep en op 17 september in Badhoevedorp. Deze concerten beginnen om 16.00 uur en worden voorafgegaan door een ‘open meezingrepetitie’ die een uurtje eerder begint. Daarvoor worden vooral zanglustige mannen  voor uitgenodigd. Onder leiding van dirigent Roland Bosma wordt een nieuw lied ingestudeerd dat ook tijdens het concert na de pauze wordt gezongen, samen met de gasten.

Concerten

De toegang is gratis. De concerten vinden plaats in De Jeugd van Gisteren, Beemsterstraat 4 in Hoofddorp, Het Ontmoetingscentrum, Elemastraat 65 in Nieuw Vennep en het Dorpshuis, Snelliuslaan 35 in Badhoevedorp.

Op de repetitieavonden na de zomerstop wordt er tevens gestart met de repetities voor het kerstmatinee op zondag 18 december in Rijsenhout. Mannen die op projectbasis mee willen doen zijn van harte welkom. Een redelijke zangstem, maar vooral veel enthousiasme zijn voldoende.  Belangstellenden betalen eenmalig een bijdrage van 30 euro.. Concertkleding is voor rekening van het koor.

Repetitie

Zang en Vriendschap repeteert elke week op maandagavond in gebouw De Jeugd van Gisteren in Hoofddorp, onder leiding van dirigent Roland Bosma. Het koor is prestatiegericht, maar gezelligheid scoort ook hoog. HMZV heeft een aantrekkelijk repertoire van klassiek tot modern, opera, operette, musical en bewerkingen van meer ‘eigentijdse muziek’ zoals Paul Simon, Beatles , Clapton en zo meer. Kennis van het notenschrift is niet noodzakelijk.

Voor meer informatie: www.HMZV.net. Op maandagavond een keertje binnenlopen tijdens de repetitie kan vanaf 19.30 uur.