Kofferbakverkoop modelbouwdozen en meer bij CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40- ‘45

Algemeen
De traditionele kofferbakverkoop, elk jaar weer een feest voor modelbouwers.
De traditionele kofferbakverkoop, elk jaar weer een feest voor modelbouwers. (Foto: aangeleverd)

HAARLEMMERMEER - Kofferbakverkoop van plastic modelbouwdozen en modellen. IPMS, dé Plastic Modelbouwclub van Nederland houdt zaterdag 27 augustus deze traditionele zomerbijeenkomst ‘De Start’ bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45. De verkoop gebeurt van 10.30 uur tot 16.30 uur.

Naast de befaamde kofferbak verkoop met ruil- en hobbyhandel, worden er modellen vertoond, klaar of in aanbouw en is er een bezichtiging van de expositie in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ‘40-‘45 mogelijk

Start modelbouwseizoen.

De Nederlandse tak van de International Plastic Modellers Society (IPMS) organiseert jaarlijks verschillende bijeenkomsten. Eén van die jaarlijkse bijeenkomsten is de zomerse meeting ‘De Start’ bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45, dat geldt als start van het modelbouwseizoen. 

Voor het Fort bij Aalsmeer zetten plastic modelbouwers uit heel Nederland hun kofferbak open voor geïnteresseerde clubleden, maar ook met niet clubleden en er wordt informatie uitgewisseld. Verkoop voor het fort is voorbehouden aan IPMS leden, maar het CRASH-museum heeft eveneens tweedehands, ook afgebouwde, bouwmodellen in de aanbieding. In het museum worden de mooiste modellen van de IPMS-leden tentoongesteld.

Toegang

Toegang tot de kofferbak verkoop is gratis. De toegang tot het CRASH museum bedraagt 7,50 euro voor volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder betalen, kinderen van 6 tot 12 jaar betalen 4 euro. Kinderen jonger dan 6 jaar, donateurs en veteranen hebben gratis toegang.

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is gevestigd in het fort bij Aalsmeer, Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug bij Rijsenhout. Het museum is geopend op zaterdag en iedere tweede zondag van de maand van 10.30 tot 16.30 uur.

Voor meer informatie: www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/.