Kunstenaars uit broedplaats Halfweg exposeren tijdens Bogotá Art 2022

Algemeen
'Their Name Is Evan Ailene Elmpt & Hariatie Eleveld' iséén van de kunstwerken te zien tijdens Bogotá Art 2022.
'Their Name Is Evan Ailene Elmpt & Hariatie Eleveld' iséén van de kunstwerken te zien tijdens Bogotá Art 2022. (Foto:aangeleverd )

HALFWEG -  Broedplaats Bogotá presenteert Bogotá  Art 2022 de jaarlijkse tentoonstelling met meer dan 25 kunstenaars uit de creatieve gemeenschap van de broedplaats langs de Ringvaart in Halfweg. De expositie wordt gehouden van donderdag 15 tot en met zondag 18 september.

Broedplaats Bogotá is één van de best bewaarde creatieve geheimen van de Metropool Regio Amsterdam. De jaarlijkse tentoonstelling is inmiddels een hoogtepunt op de artistieke kalender. Dit jaar toont Bogotá Art werk van meer dan 25 kunstenaars uit de creatieve gemeenschap van de broedplaats samengesteld door kunsthistorica en curator Nina Knaack.

Achter de schermen

Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen achter de schermen bij niet alleen de kunstenaars, maar ook bij de ambachtslieden en de creatieven in de werkplaats en muziekloods.

Maarten Meurkens, een van de oprichters van Broedplaats Bogotá, zei “Bogotá  Art is een must-see hoogtepunt op de artistieke kalender en onderstreept ons doel als gemeenschap om uitmuntend talent in alle artistieke en creatieve disciplines te koesteren en te laten zien.” 

Inspireren

Kunsthistoricus Nina Knaack: “Mijn enthousiasme voor het samenbrengen van communities is een passende match voor Bogotá Art. Dit jaar belooft een uitzonderlijke tentoonstelling te worden, en ik weet zeker dat het iedereen die het bezoekt zal inspireren en ervan zal genieten.”


Uitzichtloos van Floris Hurts. (Foto: aangeleverd)

Bogotá Art wordt donderdag 15 september om 17.30 uur officieel geopend door wethouder van Cultuur, Marja Ruigrok  De expositie is daarna van 18.00 tot 20.00 uur te bezichtigen. Daarna van vrijdag 16 tot en met zondag 18 september van 12.00 tot 17.00 uur. Toegang en parkeren is gratis.

Kunstenaars

In Broedplaats BOGOTÁ zijn kunstenaars, creatieven, ambachtslieden, muzikanten, starters en maatschappelijke organisaties van Broedplaats Bogotá te vinden. Waar Haarlem en Amsterdam elkaar ontmoeten, werken en delen zij ervaringen met elkaar, eten en drinken we en laten ze gezamenlijke projecten zien, met de hulp van de cultureel programmeur. Creativiteit en ondernemerschap ontmoeten elkaar Bogotá en dat maakt dat de plek meer is dan een permanente broedplaats.

Het adres: Expoloods Broedplaats BOGOTÁ, Haarlemmerstraatweg 79, 1165 MK Haarlem.

Uitzichtloos van Floris Hurts.