Buitenveldertbaan week buiten gebruik

Algemeen
Het is weer tijd voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt van de Buitenveldertbaan.
Het is weer tijd voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt van de Buitenveldertbaan. (Foto: Pixabay)

HAARLEMMERMEER - Deze week, tot en met dinsdag 13 september zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de Buitenveldertbaan. Tijdens het baanonderhoud is de start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer.

In deze periode kan de Schiphol-Oostbaan meer worden ingezet als landingsbaan. Dat gebeurt wanneer er een harde (zuid)westenwind is of wanneer er buien de nadering naar de Polderbaan en de Zwanenburgbaan belemmeren. Door het onderhoud aan de Buitenveldertbaan worden ook de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan meer gebruikt.

Piekmomenten

Het vliegverkeer zal bij normale weersomstandigheden voornamelijk gebruik blijven maken van de Polderbaan en Kaagbaan. Meestal wordt de Buitenveldertbaan in piekmomenten ingezet als tweede start- of landingsbaan of wanneer de omstandigheden (zoals het weer, aanbod en beschikbaarheid van andere banen) daarom vragen. 

Werkzaamheden 

Aan start- en landingsbanen wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat deze in goede conditie zijn en blijven. Er worden aan de Buitenveldertbaan herstellende werkzaamheden aan het asfalt en markeringen uitgevoerd. De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, lampen schoongemaakt of vervangen en omliggende grasvelden worden gemaaid. Het hemelwaterafvoer systeem wordt gecheckt, doorgespoeld en waar nodig gerepareerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans.    

Bewoners met vragen  

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer en baangebruik tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. BAS geeft op de website uitleg over het actuele baangebruik en operationele bijzonderheden en is het informatie- en klachtencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. Dit kan 7 dagen per week (09.00-17.00 uur) via telefoonnummer 020-6015555 of door het raadplegen van de website.

App Notifly

Op de websites van BAS en Schiphol wordt wekelijks informatie gepubliceerd over het vliegverkeer op Schiphol. Dit geeft omwonenden inzicht in de ontwikkeling van het vliegverkeer. Omwonenden van Schiphol hebben met de nieuwe app Notifly bovendien altijd real-time inzicht in het actuele en verwachte vliegverkeer op hun locatie. Schiphol houdt omwonenden via een nieuwsbrief op de hoogte van relevante ontwikkelingen rond het vliegverkeer op Schiphol. Iedereen kan zich aanmelden voor de burennieuwsbrief.