Burendag bij Eigen Haard in Zwanenburg

Algemeen
Vrijwilligers van Eigen Haard lieten zich de poffertjes goed smaken.
Vrijwilligers van Eigen Haard lieten zich de poffertjes goed smaken. (Foto:'s: Peter Vreeswijk)

HAARLEMMERMEER - Iedere vierde zaterdag in september wordt de Nationale Burendag gehouden, een initiatief van Douwe Egberts en het Oranjefonds. Het is een dag waarop mensen gezellig samenkomen en waarbij er iets goeds wordt gedaan voor elkaar. Zo ook dit jaar op 24 september bij Eigen Haard.

Saskia Vreeswijk

De vele vrijwilligers hadden een rommelmarkt georganiseerd. waar van alles te koop was van boeken, huisraad, sieraden tot zelf gebreide en gehaakte mutsen, speelgoedbeesten en beddenspreien. Er was verder gelegenheid om mee te doen met bloemschikken en bij één kraam op de rommelmarkt konden vrijwilligers zich aanmelden als vrijwilliger bij Eigen Haard. Want aan vrijwilligers ter ondersteuning van alle activiteiten is een grote behoefte.

Gretig aftrek

Vanaf 11.00 uur werden in ieder geval goede zaken gedaan. Een ieder kreeg drie consumptiebonnen uitgereikt, die konden ingewisseld voor een kop thee of koffie, te halen binnen bij Eigen Haard of buiten bij de Koffie-en-Co auto uit Hoofddorp. Ook werden op het terrein poffertjes gebakken die gretig aftrek vonden. Buiten speelde het trio Acoustic4Fun bekende Nederlandse en Engelse hits. Loten werden verkocht voor het Rad van Avontuur. Prachtige prijzen waren te winnen, die stuk voor stuk beschikbaar waren gesteld door de plaatselijke winkeliers. 

Onder frisse maar droge najaarswolken was het aangenaam vertoefen in de tuin bij het woonzorg complex. De gehele opbrengst van deze dag komt ten goede aan de bewoners. Op die manier kunnen er extra muziek-, film- of spelmiddagen georganiseerd worden.


Burendag is een gezellige dag waar mensen samenkomen.