Zwanenburgbaan deze week buiten gebruik

Algemeen
Het vliegerverkeer verandert deze week van richting door onderhoud aan de Zwanenburgbaan.
Het vliegerverkeer verandert deze week van richting door onderhoud aan de Zwanenburgbaan. (Foto: Pixabay)

HAARLEMMERMEER -  Er zijn deze week onderhoudswerkzaamheden aan de Zwanenburgbaan. Tot en met zondag 2 oktober de start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. In deze periode kan de Buitenveldertbaan meer in gebruik zijn als tweede baan. Ook kan de Schiphol-Oostbaan vaker in gebruik zijn als tweede landingsbaan. Een klein deel van de vluchten wordt verplaatst naar de Kaagbaan. 

Aan start- en landingsbanen wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat deze in goede conditie zijn en blijven. Er worden aan de Zwanenburgbaan herstellende werkzaamheden aan het asfalt en markeringen uitgevoerd. De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, lampen schoongemaakt of vervangen en omliggende grasvelden worden gemaaid. Het hemelwaterafvoer systeem wordt gecheckt, doorgespoeld en waar nodig gerepareerd. Daarnaast worden er voorbereidende werkzaamheden voor het groot onderhoud dat in 2023 gepland staat uitgevoerd, zoals vooronderzoeken en metingen.

Contact 

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer en baangebruik tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. BAS geeft op hun website uitleg over het actuele baangebruik en operationele bijzonderheden en is het informatie- en meldingencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. Dit kan zeven  dagen per week op: van  9.00 tot 17.00 uur via 020-6015555 of door het raadplegen van de website.