Herdenkingsavond terug op begraafplaats in Zwanenburg

Algemeen
Dierbaren gedenken op de begraafplaats kan weer.
Dierbaren gedenken op de begraafplaats kan weer. (Foto: Pixabay)

HAARLEMMERMEER - De jaarlijkse herdenkingsavond op de begraafplaats op de Kerkhoflaan 91 in Zwanenburg keert terug. Door corona is deze avond twee jaar niet gehouden. Het bestuur van de stichting begraafplaats van de Hervormde gemeente Houtrijk en Polanen in Halfweg hebben besloten om weer een herdenkingsavond te houden waar iedereen in een sfeervolle setting welkom is om overleden dierbaren te gedenken.

Uit vorige edities is gebleken dat een bezoek aan deze herinneringsavond ook kinderen en kleinkinderen aanspreek, zij zijn dan ook welkom. Als vanouds geven de brandende fakkels een gevoel van sereniteit tijdens de avondwandeling over de begraafplaats.

Ook zijn er creatieve activiteiten georganiseerd waar ouders en kinderen zelf iets kunnen maken om op het graf van een familielid of bekende te leggen.

Gedichten

Een stiltetent is aanwezig waar iedereen zich even alleen mag wanen met eigen gedachten het bekijken van de schilderijen, het lezen van gedichten, het branden van een kaarsje.

Het is niet persé noodzakelijk dat er een familielid of bekende op de begraafplaats is begraven of bijgezet in een urnengraf of urnenmuur om de avond te bezoeken .

De lichtjesavond vindt plaats op vrijdag 28 oktober van 19.00  tot 21.00 uur. De avond wordt geopend door burgemeester Schuurmans. Na het blazen van de Last Post kan de begraafplaats onder klokgelui worden betreden.