Nu te zien bij Cinema de Vlugt

Algemeen
Un beau matin.
Un beau matin. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Bij Cinema De Vlugt, op steenworp afstand van Plein ’40-’45, Burgemeester de Vlugtlaan 125, draaien de allernieuwste films uit Hollywood, Bollywood en de rest van de wereld. Het gezellige Café De Vlugt is elke dag vanaf 9.00 uur geopend voor een lekkere kop koffie en een croissant. De eerste film start rond 11.00 uur en de dag eindigt met een vertoning rond de klok van 21:00 uur. Tijdens de film kunnen bezoekers met een bak popcorn of nacho’s onderuit zakken in de comfortabele stoelen van de gloednieuwe filmzaal.

Het hele filmprogramma is te vinden op: www.cinemadevlugt.nl.

Première: Un beau matin

Alleenstaande moeder Sandra (Léa Seydoux) woont samen met haar achtjarige dochter in een klein appartementje in Parijs. Naast het zorgen voor haar dochter en haar drukke baan als tolk gaat Sandra regelmatig op bezoek bij haar vader, een oud filosofie professor die lijdt aan een neurodegeneratieve ziekte waardoor hij hard achteruitgaat en niet meer zelfstandig kan wonen. Terwijl Sandra en haar familie druk in de weer zijn met het inpakken van zijn spullen en de moeizame zoektocht naar een geschikt verzorgingstehuis, loopt ze haar oude vriend Clément tegen het lijf waarmee ze het contact was verloren. Ondanks dat Clément een relatie heeft, krijgen de twee een affaire en heeft Sandra na lange tijd weer het gevoel dat ze leeft. Un Beau Matin is een persoonlijk en liefdevol Frans drama van Mia Hansen-Løve. Haar nieuwe film is gesitueerd in haar geboortestad Parijs en gaat over de ironie van het leven. Inspiratie voor het script haalde Hansen-Løve deels uit de ziekte van haar vader, waardoor het verhaal autobiografische elementen bevat.

Special: griezelen tijdens Halloween bij Cinema De Vlugt

Zaterdagavond 29 oktober staat bij Cinema De Vlugt in het teken van Halloween! Voorafgaand aan de hoofdfilm Halloween Ends, wordt Het Juk vertoond, een ijzingwekkende korte Nederlandse horrorfilm van Nico van den Brink. Het programma start om 22.00 uur.



Halloween Ends. (Foto: Ryan Green/Universal Pictures)

Het Juk

Ciska (Hanna van Vliet) bezoekt voor het eerst de familie van haar vriend Pascal (Kay Greidanus). Al snel merkt Ciska dat er een sinistere geschiedenis schuilgaat achter de familie van Pascal en bekruipt haar een gevoel van onveiligheid. Of is het hun buurvrouw die ze moet vrezen?

Halloween Ends

Vier jaar na de gebeurtenissen in Halloween Kills, die vorig jaar uitkwam, woont Laurie bij haar kleindochter Allyson en van Michael Myers is niks meer vernomen. Laurie is bezig met het schrijven van haar memoires. Tientallen jaren heeft Michael een schrikbeeld voor haar gevormd en haar leven beïnvloed, maar Laurie heeft eindelijk besloten om haar woede en angst los te laten en van het leven te genieten. Maar als een jonge man, Corey Cunningham, verdacht wordt van de moord op zijn oppaskind heeft dat een kettingreactie van geweld en angst tot gevolg. Laurie zal voor eens en altijd de confrontatie aan moeten gaan met het kwaad.

Voorpremière: Close

Woensdagavond 2 november om 20.30 uur staat er bij Cinema De Vlugt een voorpremière op het programma van de prijswinnende film Close. Leo en Remi, 13, zijn vrienden zo lang ze zich kunnen herinneren. De vriendschap is vrolijk, intens en bovenal onafscheidelijk. Toch lijkt een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis genoeg om hen uit elkaar te drijven. Vol onbegrip zoekt Leo toenadering tot de moeder van Remi. Lukas Dhont maakt met Close een tedere en aangrijpende film over vriendschap en verantwoordelijkheid. Met zijn tweede film won regisseur Lukas Dhont (Girl) de prestigieuze Grand Prix van het Film Festival Cannes 2022.

Kaarten via: https://www.cinemadevlugt.nl..


Close. (Foto: aangeleverd)