Sinterklaas doet na twee jaar Zwanenburg-Halfweg weer aan

Algemeen
Sinterklaas werd, na twee jaar niet te zijn geweest , warm onthaald.
Sinterklaas werd, na twee jaar niet te zijn geweest , warm onthaald. (Foto's: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG/HALFWEG - Zaterdag 19 november rond half twaalf ging, na twee jaar corona, eindelijk de brug weer open om de boten met daarop de Sint en zijn pieten toegang te geven tot de aanlegsteiger tegenover eetcafé Het Zwaantje aan de Zwanenburgerdijk. Rond elf uur waren de kinderen met hun ouders en grootouders in grote getalen toegestroomd op de dijk, waar ze hartelijk werden ontvangen met muziek en een praatje van Rob Copier-Achterbergh en Jan de Jong van Speeltuinvereniging Zwanenburg. Ook werd er voor de inwendige mens gezorgd door Eetcafé Het Zwaantje in de vorm van warme chocolademelk met slagroom.

Saskia Vreeswijk

Zwaaien naar Sinterklaas bij aankomst van de boot.

De Sint, eenmaal voet aan wal gezet, werd verwelkomd door burgemeester Marianne Schuurmans en loco-kinderburgemeester Joris Vleeming. Na een korte toespraak van de burgemeester vroeg Joris aan de Sint of de kinderen vanavond hun schoen mochten zetten voor iets lekkers. Daarop antwoordde de Sint dat de kinderen wat hem betreft wel twee schoenen mochten zetten. De vraag van Rob wie er twee schoenen ging zetten, werd beantwoord met een luidkeels “Jàààà!” Vervolgens begaf de Sint zich met zijn pieten tussen de in spanning wachtende kinderen om ze één voor één de hand te schudden en op de foto te gaan. In een mooie cabrio voorafgegaan door de bekende oude brandweerauto volgde tenslotte een kleine rondtoer door Halfweg en Zwanenburg.

Feestelijke aankomst

Dat was zeker nog niet het einde van een feestelijke aankomst: om 14.00 uur waren alle kinderen uitgenodigd bij Speeltuinvereniging Zwanenburg. Daar konden ze in de feesttent genieten van een gratis theatershow van clown en goochelaar Peppino. Na afloop hiervan maakte Sinterklaas met zijn pieten wederom hun opwachting. Er werd uit volle borst gezongen. De kinderen mochten op de foto met Sint en Piet en kregen nog een mooie verrassing mee naar huis.


Volle bak voor clown en goochelaar Peppin.

Het was weer een geslaagde aankomst van de goedheiligman in onze beide dorpen, die mede mogelijk is gemaakt door de sponsoring van de plaatselijke middenstand en Stichting Voor de Buurt en uiteraard niet te vergeten: de vele vrijwilligers.


Alle aandacht voor de clown.