Nu te zien bij Cinema de Vlugt

Algemeen
Müjdemi Isterim.
Müjdemi Isterim. (Foto: a.samet celepoglu)

NIEUW-WEST - Bij Cinema De Vlugt, op steenworp afstand van Plein ’40-’45, Burgemeester de Vlugtlaan 125, draaien de allernieuwste films uit Hollywood, Bollywood en de rest van de wereld. Het gezellige Café De Vlugt is elke dag vanaf 9.00 uur geopend voor een lekkere kop koffie en een croissant. De eerste film start rond 11.00 uur en de dag eindigt met een vertoning rond de klok van 21.00 uur. Tijdens de film kunnen bezoekers met een bak popcorn of nacho’s onderuit zakken in de comfortabele stoelen van de gloednieuwe filmzaal.

Het hele filmprogramma is te vinden op: www.cinemadevlugt.nl

Vanaf woensdag 23 november: Strange World

Strange World introduceert een legendarische familie van ontdekkingsreizigers: de familie Clade. Ze proberen een weg te vinden in een onbekende, mysterieuze wereld waar gevaar op de loer ligt. Ze krijgen hierbij gezelschap van een eigenzinnige klodder, een driepotige hond en een hele reeks vraatzuchtige wezens. Strange World is geïnspireerd op klassieke avonturenverhalen”, zegt regisseur Don Hall. “De film is een originele avonturen- en komediefilm over drie generaties van de familie Clade, die hun verschillen onderling moeten overwinnen, terwijl ze een vreemde, wonderlijke en vaak vijandige wereld verkennen”, aldus Hall.


Strange World. (Foto: Disney)

Vanaf donderdag 24 november: Suni en Indisch Zwijgen

In dit programma zien we een selectie van moedige films van aanstormende talenten, die thema’s die normaal gezegd verzwegen worden bespreekbaar maken. Suni en Indisch zwijgen zijn films die allebei dat wat onbesproken blijft, proberen open te breken en zich uitspreken over onderwerpen waar een taboe op ligt. Op een broeierige zomerdag bereidt Danaé, een jonge vrouw, zich voor op een belangrijke auditie. Het is moeilijk om haar aandacht erbij te houden omdat deze steeds opnieuw wordt opgeëist door ongewenst contact (Suni, 30 min). Drie Indische kunstenaars gaan de confrontatie aan met hun familie om te onderzoeken waarom zij generaties lang gezwegen hebben over Nederlands-Indië (Indisch Zwijgen, 32 min). We zien krachtige vrouwen van in de twintig, zowel op beeld als achter de camera, die de confrontatie met moeilijke thema’s niet schuwen.

Turkse comedy voor de buurt: Müjdemi Isterim | zondag 27 november, 18.30 uur

Bulut gaat een avond voor zijn verlovingsceremonie naar de nachtclub waar Mujde werkt. Hij komt daar zijn ex-vriendin tegen die zegt dat ze zwanger is. Ze zegt dat als hij het niet uitmaakt met Leyla, ze met de pers zal praten en een schandaal zal veroorzaken. Nu, in een dilemma, besluit Bulut te vluchten van de verlovingsceremonie. Er zit echter een onverwachte gast verstopt in zijn auto, Mujde. Het stel komt erachter dat de politie achter hen aan zit vanwege een moord die is gepleegd tijdens de verlovingsceremonie. Hun enige uitweg is deze moord op te lossen en hun onschuld te bewijzen… Maar de dagen gaan voorbij en ze beseffen dat dit veel meer is dan alleen een moord.

Film + nagesprek: Master of Light | maandag 28 november, 20.45 uur

28 november is regisseur Rosa Ruth Boesten aanwezig voor een nagesprek na afloop van de vertoning van haar prijswinnende documentaire Master of Light.

George Anthony Morton is een klassieke kunstschilder van Afrikaans-Amerikaanse komaf. Tijdens een gevangenisstraf van tien jaar voor het dealen van drugs, heeft hij er alles aan gedaan om z’n talent te ontwikkelen. Na z’n vrijlating is hij de eerste Zwarte kunstenaar die is afgestudeerd aan de Florence Academy of Art in New York en probeert hij z’n weg te vinden in de witte kunstwereld. Om de verstoorde relatie met z’n familie en z’n moeder in het bijzonder te verbeteren, keert hij terug naar Kansas City. Door hun portretten te schilderen in de stijl van de door hem bewonderde oude meester Rembrandt, hoopt hij af te rekenen met zijn verleden. Het terugkeren naar zijn familie en zijn geboortestad confronteert George met een maatschappij doorvlochten van racisme, en een familie worstelend met intergenerationeel trauma. Het is aan George om zich te bevrijden van dit rauwe verleden en het om te zetten in werken van schoonheid.


Bones and all. (Foto: Yannis Drakoulidis / Metro Goldwyn Mayer Pictures)

Voorpremière: Bones and All | woensdag 30 november, 20.30 uur

Bones and All gaat over de liefde die ontstaat tussen Maren (Taylor Russell), een jonge vrouw die probeert te overleven aan de randen van de samenleving, en Lee (Timothée Chalamet), een nogal intense dakloze jongen. Samen ondernemen ze een ware odyssee, die hen voert langs de achterafweggetjes, verborgen doorgangen en valluiken van het Amerika van Ronald Reagan. Maar uiteindelijk leiden alle wegen toch terug naar hun angstaanjagende verleden en naar een beslissend moment dat zal bepalen of hun liefde hun anders-zijn kan overwinnen.

Kaarten zijn verkrijgbaar via: https://www.cinemadevlugt.nl/.