Zondagmiddagpodium vol nostalgie in Dorpshuis Zwanenburg

Algemeen
Het Zondagmiddagpodium trok veel publiek in het Dorpshuis in Zwanenburg.
Het Zondagmiddagpodium trok veel publiek in het Dorpshuis in Zwanenburg. (Foto: Peter Vreeswijk)

HAARLEMMERMEER - Ieder najaar doen de vrijwilligers van Stichting Meerwaarde hun best om voor alle senioren in de Haarlemmermeer passend cultureel vermaak te organiseren in de vorm van een zondagmiddagpodium. Zo ook afgelopen zondag in het Dorpshuis in Zwanenburg. Rond 14.00 uur waren nagenoeg alle 140 stoelen in de Huiskamer van het Dorpshuis bezet en kon het publiek genieten van de Band MCP.

Saskia Vreeswijk

In hun nieuwe programma wordt teruggeblikt naar de prachtige songs uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70. Begonnen werd met een prachtig instrumentaal nummer van de Shadows. Bandleider Heike Müller Smit gaf bij ieder lied achtergrondinformatie over de gecoverde artiesten. Voor de pauze werden verder nummers van Cliff Richard, The Everly Brothers, Neil Sedaka, Ricky Nelson en Johnny Cash ten gehore gebracht. Tussen de muziek door stelde Heike prangende vragen en wie het antwoord daarop wist kon na afloop met een mooie fles wijn naar huis gaan.

Swingen

Na de pauze swingde het pas echt de pan uit en gingen hier en daar de voetjes van de vloer. Legendarische nummers werden gezongen van The Byrds en Crosby,Stills,Nash, Travis Tritt en Chris Stapleton. Afgesloten werd met ware rockmuziek van Rodney Crowell. Na afloop kon men nog volop genieten van een hapje en een drankje in het o zo gezellige dorpshuis.

Volgend jaar hoopt de band weer een voorstelling te kunnen geven met hun nieuwe programma “America de Country”.