Een artist impression van deelplan Quartier III.
Een artist impression van deelplan Quartier III. (Foto: aangeleverd)

Startsein realisatie bijzonder duurzame woningen in Quatrebras Park

Algemeen

BADHOEVEDORP - Gebiedsontwikkelaar AM geeft vandaag, woensdag 7 december, het officiële startsein voor de realisatie van het deelplan Quartier III (fase 1) binnen de gebiedsontwikkeling Quatrebras in Badhoevedorp. Het aanbod in deze eerste fase bestaat uit 65 energiezuinige en toekomstbestendige woningen, waarvan 64 inmiddels zijn verkocht.

“Dit is goed nieuws voor Badhoevedorp. Hier staat de komende jaren veel te gebeuren. Quatrebras wordt een hele mooie wijk en dit is weer een stap in de goede richting. In heel Haarlemmermeer zijn we volop aan het bouwen”, zegt wethouder woningbouw Jurgen Nobel.

1200 woningen

De gebiedsontwikkeling Quatrebras Badhoevedorp bestaat uit verschillende deelgebieden, waaronder Quatrebras Park met de deelplannen Quartier I, II en III. Quatrebras Park bestaat uit circa 550 woningen, waarvan een groot deel is gerealiseerd. De gehele gebiedsontwikkeling Quatrebras bestaat uit zo’n 1200 woningen. Het actuele en toekomstige woningaanbod binnen Quatrebras is inzichtelijk op www.quatrebrasbadhoevedorp.nl. Deze gebiedsontwikkeling draagt bij aan de doorstroming op de woningmarkt binnen Badhoevedorp en de metropoolregio Amsterdam.

Twee fases

In het deelgebied Quatrebras Park wordt nu gewerkt aan de ontwikkeling van Quartier III, dat bestaat uit 163 woningen verdeeld over twee fases. Beide fases bestaan uit rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. Fase 1 (De Brink), die nu in aanbouw is, bestaat uit 65 woningen en de tweede fase (De Laan) bestaat uit 98 woningen. De prijzen van de woningen uit fase 1 variëren van 650.000 euro tot en met 1.375.000  euro vrij op naam. Fase 2 is recent in verkoop gegaan. De prijzen van deze in verkoop zijnde woningen variëren van 660.000 tot en met 1.250.000 euro vrij op naam.

Metselwerk

De woningen zijn ontworpen door Zeinstra Veerbeek Architecten en krijgen een rijke architectuur met onder andere steile kappen met overstekken, wit keimwerk (in fase 1), diverse metselwerk verbanden en ramen met roedes. De woningen worden uitgevoerd met een individuele aardwarmtepomp. Dit zorgt in combinatie met een goede isolatie en zonnepanelen voor een zeer energiezuinige woning, die duurzaam (BENG2=0, dat komt overeen met een A++++ label) en toekomstbestendig is.

Het plan omarmt de visie van AM die zij uitdraagt als koploper op het gebied van stad- en gebiedmaker. De totale gebiedsontwikkeling bestaat uit een tachtig hectare tellend multifunctioneel gebied met een nieuw centrum, 1.200 woningen, een bedrijventerrein van 120.000 vierkante meter, maatschappelijke voorzieningen, nieuwe openbare ruimten met een park en een sport- en recreatiegebied. De gebiedsontwikkeling geeft een sterke kwaliteitsimpuls aan Badhoevedorp en biedt straks een fijne nieuwe woon-, werk- en verblijfsbestemming voor verschillende groepen bewoners.

Meer informatie over Quatrebras Badhoevedorp is te vinden op www.quatrebrasbadhoevedorp.nl.

Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen 2023: overzicht stembureaus in Noord-Holland Politiek 3 feb, 15:07
Afbeelding
Eerste deel doorfietsroute F200, Amsterdam-Halfweg, klaar Algemeen 3 feb, 10:58
Afbeelding
Originele Valentijnsdag-cadeaus? 4 x zo maak je dit jaar écht indruk Algemeen 2 feb, 15:32
Afbeelding
Ballet Bubbles in de Meervaart: de jonge dansers van de toekomst Algemeen 2 feb, 06:53
Afbeelding
Nu te zien bij Cinema De Vlugt Algemeen 2 feb, 06:49
Afbeelding
Zondagmiddagpodium met Corte & Consorten in Badhoevedorp Algemeen 31 jan, 11:57
Afbeelding
Dorpsraad Badhoevedorp op de bres voor jongerencentrum Algemeen 31 jan, 08:37
Afbeelding
Overleden persoon aangetroffen in de Ringvaart 112-nieuws 30 jan, 18:41
Afbeelding
Ongekend record DE-actie en oude munten in Haarlemmermeer Algemeen 30 jan, 14:24
Afbeelding
Zwanenburgse Rie Sloot-Sprenkels 100 jaar Algemeen 30 jan, 11:51
Afbeelding
Eindelijk de Koninklijke Oranjewimpel voor Oranjevereniging Beatrix, Nieuw-Vennep Algemeen 29 jan, 08:08
Afbeelding
Hardlopend Mokum ontdekken tijdens de KLM Urban Trail Algemeen 28 jan, 11:24
Afbeelding
Geparkeerde auto uitgebrand in Lutkemeerstraat in Hoofddorp 112-nieuws 28 jan, 04:44
Afbeelding
Crash Luchtoorlog– en Verzetsmuseum '40-'45 gaat de ether in Algemeen 27 jan, 14:33
Afbeelding
Haarlemmermeer sluit zich aan bij de stichting Circulair West Algemeen 27 jan, 12:16
Afbeelding
Nu te zien bij Cinema de Vlugt Algemeen 26 jan, 11:11
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlemmermeer

Op Rodi Haarlemmermeer volg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer. Rodi Haarlemmermeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Haarlemmermeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer in je mailbox.