Zilveren penning KMRD voor wijkagent Alex Persijn

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

HALFWEG - Wijkagent Alex Persijn Wijkagent heeft de zilveren penning van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD) uitgereikt gekregen door burgemeester Marianne Schuurmans, vanwege een reddingsactie bij een auto te water.

Zaterdag 26 februari raakte een auto op de N200 in Halfweg te water in Zijkanaal F. Wijkagent Alex Persijn was als eerste ter plaatse, waar getuigen aangaven dat ze niemand uit de auto hadden zien komen. Terwijl alleen het dak nog zichtbaar was, is Persijn het water ingegaan. Hij vond de bestuurder van de auto, maar kreeg hem niet alleen uit de auto. 

Op de kant

Een van de inmiddels gearriveerde brandweerlieden is ook het water in gegaan om Persijn te helpen. Samen hebben ze het slachtoffer op de kant gebracht, de brandweer is meteen gestart met de reanimatie. Ondertussen gingen Persijn en de brandweerman weer terug naar de auto. Hij had een kinderzitje gezien en wilde zeker weten of er geen kind in de auto was achtergebleven.

Drie graden

De buitentemperatuur was op dat moment drie graden, het water was waarschijnlijk net zo koud. Wijkagent Persijn had zijn dienstuniform aan, maar heeft niet geaarzeld om het water in te gaan. Hij heeft het welzijn van het slachtoffer boven zijn eigen veiligheid gesteld. Er was een duikersteam onderweg, maar als daar op was gewacht, had het slachtoffer het misschien niet gered.