Felicitatiebezoek 60-jarig huwelijk echtpaar Bouwma in Zwanenburg

Algemeen
Echtpaar Bouma-Engel, in de bloemetjes gezet.
Echtpaar Bouma-Engel, in de bloemetjes gezet. (Foto: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG - Loco-burgemeester Mariëtte Sedee stond gewapend met een grote bos bloemen voor de deur bij het echtpaar Bouma-Engel. Woensdag 18 januari was de dag dat zij 60 jaar getrouwd waren. De voordeur was versierd met een grote boog goudkleurige ballonnen. Dus de eerste woorden van de wethouder waren: “Wat een prachtige entree is er gemaakt. Het is voor de eerste keer dat ik dit meemaak. En je denkt meteen hier is een feestje. Zoeken naar het huisnummer was dan ook niet nodig.”

Saskia Vreeswijk

Een geanimeerd gesprek volgde, waarbij Alida Bouma-Engel grapte dat zij getrouwd zijn op de dag dat de Hel van Het Noorden werd gereden en Reinier Paping uiteindelijk de Elfstedentocht won. Na een fotomoment met de loco-burgemeester, was het tijd voor het aansnijden van de prachtige taart waarop een trouwfoto uit 1963 was geprojecteerd.

Ontmoeting

Alida en Frans zijn beiden in Tilburg geboren. Na zijn diensttijd kwam Frans in Amsterdam terecht. Tijdens een bezoek aan de Tilburgse kermis ontmoette hij Alida. En zo is het gekomen. Tot 1995 hebben zij in Amsterdam gewoond en daarna verhuisd naar Zwanenburg omdat de kinderen Marco en Mariska daar al woonden met hun gezinnen.

Werkzame leven

Frans heeft eerst geruime tijd bij een textielbedrijf gewerkt in Amsterdam. Daarna is hij trambestuurder en buschauffeur geweest. Alida heeft bij diverse verzekeringsmaatschappijen gewerkt in Amsterdam. “Als ik mij financieel kon verbeteren veranderde ik van baan”. Maar toen kwam Mariska in het zicht en jaren later Marco. Dus werd er gestopt met werken.

Het echtpaar heeft het reuze naar hun zin in Zwanenburg en hoopt hier nog lang te blijven wonen.