Ontwikkeling en talenten staan voorop vmbo Amsterdam-West

Algemeen
Leerlingen krijgen op school veel persoonlijke aandacht.
Leerlingen krijgen op school veel persoonlijke aandacht. (Foto: Igor Roelofsen)

NIEUW-WEST - Yuverta vmbo Amsterdam-West is een kleine school met ongeveer 300 leerlingen. De school biedt verschillende leerwegen aan: vmbo-basis (vmbo BB), vmbo-kader (vmbo KB) en gemengde leerweg (vmbo GL). Leerlingen krijgen op school veel persoonlijke aandacht. Hun ontwikkeling en talenten staan voorop!

Er is veel aandacht voor de Nederlandse taal. Maar leerlingen volgen ook Engels en in de onderbouw zelfs Spaans naast andere theorievakken. Tijdens de praktijklessen leren zij veel zelf te doen. Er wordt examen per vak gedaan, ieder op zijn eigen niveau. Als het  diploma is behaald, kan er doorgestroomd naar een mbo-opleiding. 

Keuzevakken

Er zijn keuzevakken zoals ondernemen, uiterlijke verzorging, robotica/programmeren of de bijzondere keuken.

Extra hulp

Alle leerlingen op de school krijgen een eigen coach. In de pauzes en na schooltijd wordt de coach ondersteund door de schooljongerenwerkers. Als het nodig is, dan kan er ook extra hulp worden gekregen, zoals gesprekken, bijles of trainingen. Er wordt op school altijd van alles aan gedaan om te helpen.

Open dag

De open dag is op woensdag 8 februari van 14.00 tot 20.00 uur. Aanmelden kan via: yuverta.nl/vmboamsterdamwest. Het adres van de school is Jan van Zutphenstraat 60, 1069 RS Amsterdam.