Nu te zien bij Cinema de Vlugt

Algemeen
Snow and te bear.
Snow and te bear. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Bij Cinema De Vlugt, op steenworp afstand van Plein ’40-’45, Burgemeester de Vlugtlaan 125, draaien de allernieuwste films uit Hollywood, Bollywood en de rest van de wereld. Het gezellige Café De Vlugt is elke dag vanaf 9.00 uur geopend voor een lekkere kop koffie en een croissant of gebakje. De eerste film start rond 11.00 uur en de dag eindigt met een vertoning rond de klok van 21.00 uur. Tijdens de film kunnen bezoekers met een bak popcorn of nacho’s onderuit zakken in de comfortabele stoelen van de gloednieuwe filmzaal. 

Het hele filmprogramma is te vinden op: www.cinemadevlugt.nl.

Première vanaf 26 januari | The Banshees of Inisherin

In The Banshees of Inisherin worden twee goede vrienden Padraic (Colin Farrell) en Colm (Brendan Gleeson) gevolgd, die in een moeilijke situatie belanden wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken. Op het eiland voor de Westkust van Ierland, waar de twee wonen, probeert een verwarde Padraic de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan. Zij heeft haar eigen problemen met Dominic, de zoon van de lokale politieman. De gebeurtenissen escaleren volledig als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beëindigen van de vriendschap duidelijk te maken. Colin Farrell won de prijs voor Beste Acteur en regisseur Martin McDonagh sleepte de prijs voor Beste Scenario in de wacht op het filmfestival van Venetië.


The Banshees of Inisherin. (Foto: Courtesy of Searchlight Pictures)

Première vanaf 26 januari | Snow and the bear

In een afgelegen landelijke regio tijdens een schijnbaar eindeloze winter in een van de oostelijke provincies van Turkije, wordt een jonge en zelfverzekerde verpleegster uit de hoofdstad aangesteld. Wegen naar buiten zijn geblokkeerd en terwijl de toenemende neerslag de bevolking steeds meer van buitenaf scheidt, beginnen er verhalen de ronde te doen over beren die uit de winterslaap komen en de stad binnendringen. Op een lange en sombere nacht verdwijnt Hasan plotseling, waardoor de geruchtenmolen van de stad verder wordt aangewakkerd. Sommigen geloven dat Hasan is opgegeten door een beer, terwijl anderen met hun vinger wijzen naar Samet, die onlangs ruzie met hem had. Al snel volgt de klopjacht en bevindt de verpleegster zich middenin een spel van verstrengelde machtsverhoudingen, geheimen en twijfel. Snow and the Bear ging in première op het Toronto International Film Festival en won al zeven verschillende prijzen op meerdere filmfestivals. 

In heel Amsterdam, alleen nog te zien bij Cinema De Vlugt | El Houb| zondag 29 januari, 12.45 uur

Als de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Maar hoe bespreek je de olifant in de kamer, binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat? Zeker met een bemoeizuchtige buurman die altijd op het verkeerde moment rond het huis zoemt. De moeilijke dagen die volgen, roepen mooie en aangrijpende herinneringen op. Karim beseft dat hij zijn familie moet confronteren om eindelijk de oorverdovende stilte te doorbreken. Maar kan hij van zijn familie acceptatie verwachten, als hij nooit met zijn eigen gevoelens in het reine is gekomen? El houb (de liefde) is het zowel aangrijpende als geestige regiedebuut van Shariff Nasr, met in de hoofdrol Fahd Larhzaoui en de prijswinnende acteurs Lubna Azabal (Incendies, Adam) en Slimane Dazi (Un prophète).

De deuren van de theaterzaal zijn geopend voor nóg meer filmbeleving in Nieuw-West. Vanaf nu kunnen de bezoekers van Cinema De Vlugt genieten van nóg meer films. In een ultieme cosy setting kunnen bezoekers loungen op één van de kussens of ligstoeltjes. Natuurlijk zijn het beeld en geluid van optimale kwaliteit. Zo kan iedereen gezellig en comfortabel genieten van de beste films. Om het nog leuker te maken kosten de kaartjes voor de pop-up zaal maar €8,50. Als een film wordt vertoond in de theaterzaal, dan wordt dat op de website aangegeven.

Kaarten zijn verkrijgbaar via: https://www.cinemadevlugt.nl/