Ongekend record DE-actie en oude munten in Haarlemmermeer

Algemeen
Dit en nog meer heeft de Lionsclub opgehaald.
Dit en nog meer heeft de Lionsclub opgehaald. (Foto's: aangeleverd)

HAARLEMMERMEER - De Lionsclub en de Voedselbank Haarlemmermeer hebben de elfde editie van de Douwe Egberts puntenactie afgesloten met een record. De meermalige oproep om alle kasten en laatjes te doorzoeken op punten en munten heeft zich niet onbetuigd gelaten.

Het record van vorig jaar met een opbrengst van 2.1 miljoen punten is ruimschoot overschreden. De Lionsleden werden begraven onder de vele punten en hebben zich blaren op de vingers geteld. De eindstand is een nieuw record geworden: 2.7 miljoen punten. Deze worden door Douwe Egbertsnog eens beloond met ruim 5000 pakken D.E. koffie.

Pak koffie

Deze worden bezorgd bij de Voedselbank Haarlemmermeer zodat in de voedselpakketten een aantal keren per jaar een heerlijk pak koffie te vinden zal zijn.


En de DE-punten niet te vergeten.

Ook is de Oud en Vreemd Geld actie na aantal jaren goed ingeburgerd. In dezelfde inleverdoos werd ruimhartig oude munten en bankpapier gedoneerd. Maar liefst 143 kg. werd er bijeen gesprokkeld met een flinke partij bankbiljetten.

Oogoperaties

Deze opbrengst is voor oogoperaties en opleiding van oogartsen in de derde wereld landen. Voor dertig euro kan een blinde weer zien. Via het Robin Hood systeem betalen de rijken wat meer om zo ook de armen te kunnen opereren. Iedere kilo brengt 25 euro op en zal door De Wilde Ganzen worden verdubbeld naar vijfitg euro. Dat betekent dat er voor iedere kilo munten drie staaroperaties kunnen worden uitgevoerd