Ballet Bubbles in de Meervaart: de jonge dansers van de toekomst

Algemeen
De jonge dansers van de toekomst.
De jonge dansers van de toekomst. (Foto: Hans Gerritsen)

NIEUW-WEST - De Junior Company van Het Nationale Ballet zijn hun tournee gestart. Zeventien jonge dansers voeren vijf verschillende choreografieën op. Een van de jonge dansers is Bo-Ann Zehl. Als tweejarig meisje begon ze al met balletlessen in Delft. “De choreografen creëren nieuwe werken speciaal voor en met ons, dat geeft zo veel energie vertelt ze.

Tijdens de voorstelling voeren de dansers stukken van The Sleeping Beauty en Blink van Juanjo Arqués op. Daarnaast dansen ze drie uiteenlopende wereldpremières. Bo-Ann: “Remembrance van Joshua Junker heeft bijvoorbeeld een heel moderne bewegingstaal, terwijl nosotros van Wubkje Kuindersma klassiek op spitzen wordt gedanst, maar wel met nieuwe bewegingen. En Promise van Sedrig Verwoert is maar voor twee dansers, dus dat is veel intiemer.”

Karakters

Bo-Ann kruipt gedurende de repetitiedag in de huid van veel verschillende karakters. Elke stuk heeft namelijk een ander thema. “Dan ben ik ’s ochtends bijvoorbeeld een monster, heb ik na de lunch juist een extrovert en uitdagend karakter en dans ik ’s middags weer een klassiek stuk waarin ik een elegante persoonlijkheid verbeeld. Die afwisseling is heel boeiend.”

Hechte vrienden

En waar kijkt ze het meest naar uit? “Dat we dit als groep mogen neerzetten, daar kijken we het meest naar uit. We zijn hechte vrienden, het voelt bijna als familie en we zijn helemaal klaar om er samen een prachtig programma van te maken.”

Ballet Bubbles is vrijdag 11 en zaterdag 12 februari te zien in de Meervaart. Meer informatie via: www.meervaart.nl.