Nu al lammetjes in de wei bij kinderboerderij Zwanenburg

Algemeen
De lammetjes van het ras Walliser Schwarznase.
De lammetjes van het ras Walliser Schwarznase. (Foto's: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG - Bij kinderboerderij De Knuffelweide in Zwanenburg lopen sinds begin januari twee lammetjes in de wei. Begin van de lente! Zou je kunnen zeggen. Maar daar is het toch echt nog te vroeg voor.

Saskia Vreeswijk

De lammetjes zijn van het ras Walliser Schwarznase. Op zijn hollands: de Walliser Zwartneus schaap, een ras afkomstig uit het kanton Wallis in Zwitserland. Het ras komt al voor in de vijftiende eeuw en heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld en aangepast aan het ruige bergklimaat.

Ons Tweede Thuis

De Knuffelweide valt onder de zorglocaties van de Stichting Ons Tweede Thuis en onder de Stichting Exploitatie Kinderboerderijen. Net als alle kinderboerderijen in Haarlemmermeer is het een plek om te ontmoeten en de dieren te aaien. Het is ook een plek waar mensen met een beperking kunnen werken. Het onderhouden van de kinderboerderij kost veel geld. Door onder andere de verkoop van eieren van de eigen kippen moet in het onderhoud worden voorzien.

Kippenhok

Die verkoop gaat voorlopig niet door. De huidige kippen zijn ‘uitgelegd, maar kunnen nog niet worden vervangen, omdat het kippenhok op instorten staat. Voor een nieuw kippenhok, met een degelijke fundering om de ratten buiten te houden, is een bedrag van 11.000 euro nodig. Dat geld is er bij lange na nog niet. De werknemers van de kinderboerderij zijn daarom een actie gestart. Bij de ingang van de kinderboerderij is een groot bord geplaatst met daarop diverse QR-codes. Door een van de codes te scannen, kan er direct een donatie worden gedaan. Ook contant geld kan worden gestort in het grote ‘spaarvarken. Tenslotte de mogelijkheid om een bedrag over te maken op rekeningnummer NL09 RABO 0345 8484 46 ten name van Exploitatie Kinderboerderijen o.v.v. Kinderboerderij De Knuffelweide. Draag ook bij aan een rattenvrij en droog kippenhok!


Het kippenhok staat op instorten.