Huisconcert aan de Orchideelaan

Algemeen
Ron den Burger en Gerrit Docter achter de piano.
Ron den Burger en Gerrit Docter achter de piano. (Foto: Peter Vreeswijk)

BADHOEVEDORP - Zo’n twintig genodigden konden afgelopen zondag, nadat ze zich hadden aangemeld, inlopen bij huize (Carla) Koolemans en (Ron) den Burger voor een huisconcert. Na ontvangst met koffie of thee schoven Ron den Burger en Gerrit Docter rond 14.30 uur achter de piano.

Saskia Vreeswijk

Ieder stuk dat ten gehore gebracht werd, werd eerst door Ron ingeleid. Begonnen werd met de Wals opus 39 nr. 15 van Brahms. Nog prachtige stukken volgden van Schubert, Menderssohn en Chopin, waaronder de prachtige Nocturne postuum uit de film The Pianist. Voor de pauze werd afgesloten met drie stukken van Fauré.

Lichtzinniger

Na de pauze ging het er wat lichtzinniger aan toe: An der schöne blaue Donau van Strauss, Poulenc met een hommage aan Edith Piaf en het bekende Take 5 van Desmond werden telkens onder luid applaus beëindigd. En als afsluiting werd er meegezongen met Tulpen uit Amsterdam en Aan de Amsterdamse grachten. Gastvrouw Carla reikte een ieder heel toepasselijk een zelfgemaakte tulp uit, een rode of een gele! Na het zingen van “We’ll meet again” bedankte Carla een ieder voor zijn/haar aanwezigheid. Onder het genot van een hapje en een drankje werd nog lang nagepraat.

Pianoduo GerRon

Gerrit en Ron spelen al zo’n vijftien jaar samen en geven op verzoek huisconcerten. Ook spelen zij met regelmaat op de verpleegafdeling van het AMC, in het Henri Polakhuis in Amsterdam maar ook in Zorgcentrum De Meerwende in Badhoevedorp. Op vrijdag 24 maart en zondag 26 maart geven zij nog twee huisconcerten aan de Orchideelaan. Helaas volgeboekt!