Nu te zien bij Cinema De Vlugt

Algemeen
Daughters of the sun.
Daughters of the sun. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Bij Cinema De Vlugt, op steenworp afstand van Plein ’40-’45, Burgemeester de Vlugtlaan 125, draaien de allernieuwste films uit Hollywood, Bollywood en de rest van de wereld. Het gezellige Café De Vlugt is elke dag vanaf 9.00 uur geopend voor een lekkere kop koffie en een croissant of gebakje. De eerste film start rond 11.00 uur en de dag eindigt met een vertoning rond de klok van 21.00 uur. popcorn of nacho’s onderuit zakken in de comfortabele stoelen van de gloednieuwe filmzaal. 

Donderdag 30 maart tot en met zondag 2 april heeft Cinema De Vlugt aangepaste openingstijden. Donderdag 30 maart gaan de deuren om 17.30 uur open, vrijdag 31 maart om 17.00 uur, zaterdag 1 april en zondag 2 april om 12.00 uur.

Het hele filmprogramma is te vinden op: www.cinemadevlugt.nl

Première vanaf 30 maart | Till

Till is gebaseerd op het hartverscheurende en waargebeurde verhaal van Mamie Till Mobley’s zoektocht naar gerechtigheid voor haar veertienjarige zoon. In het jaar 1955 wordt de veertienjarige Afro-Amerikaan Emmett Till vermoord in Mississippi. Zijn moeder en activiste Mamie besluit de rouwdienst met open kist te houden zodat de gewelddadigheid waarop Emmett aan zijn einde kwam, voor iedereen te zien is. Haar keuze markeert een belangrijk moment voor de Amerikaanse Burgerrechtenbeweging.


Jalyn Hall as Emmett Till and Danielle Deadwyler as Mamie Till Bradley in TILL.

Zondag 2 april | Kaboom Animation Festival | Window Horses

Op zondag 2 april om 18:00 uur wordt Cinema De Vlugt omgetoverd tot festivallocatie van het Kaboom Animation Festival, de one-stop-shop voor het nieuwste en beste op het gebied van animatie. Bij Cinema De Vlugt kun je terecht voor het bijzondere Window Horses. Deze aangrijpende speelfilm van de Canadese filmmaker Ann Marie Fleming, vertelt het verhaal van Rosie Ming, een naïeve jonge vrouw van gemengde afkomst die voor het eerst naar het buitenland reist, naar een poëziefestival in Iran. Tijdens deze ongemakkelijke ervaring ontdekt Rosie de wereld, haar familie en zichzelf. Window Horses is een ontroerend verhaal dat de pijn, verwarring en verwondering schetst van een bezoek aan een van de meest levendige en fascinerende landen op aarde. Ook voor deze vertoning geldt een kaartprijs van een euro, voor Stadspashouders met de groene stip en de film is ook vrij toegankelijk voor Cineville pashouders. De film is Engels gesproken en niet ondertiteld.

Première vanaf 3 april | Daughters of the sun

In 2014 viel de Islamitische Staat de provincie Sinjar in Iraaks Koerdistan aan. Een plek waar vooral Jezidi leven, een traditionele religieuze gemeenschap met veel oude gewoontes. Veel oudere mannen en vrouwen werden geëxecuteerd. Jonge vrouwen werden bruut gescheiden van hun familie, onder dwang bekeerd tot de islam en ingelijfd als seksslavinnen van IS-strijders. Sinds de bevrijding van Sinjar in 2016 door de Koerdische strijdkrachten zijn veel van hen teruggekeerd naar vluchtelingenkampen rondom Duhok. De Nederlands-Koerdische filmmaker Reber Dosky volgt in Daughters of the Sun negen van de overlevenden die terugkeren naar hun gemeenschap. De jonge vrouwen staan onder de hoede van theatermaker Hussein, die zich hun lot aantrekt en hen op weg helpt. Hij is voortdurend bezig de bevrijding van meer vrouwen die nog als slaaf worden gehouden van gevluchte IS-strijders in Turkije te begeleiden. Daughters of the Sun is het hartverscheurende verhaal van duizenden Jezidi-vrouwen die steeds meer in de vergetelheid raken.

Verwacht vanaf 5 april | The super Mario Bross movie

Illumination en Nintendo, twee wereldberoemde namen uit de entertainmentindustrie, bundelen voor het eerst hun krachten voor THE SUPER MARIO BROS. MOVIE, een nieuwe bioscoopfilm over een van de bekendste loodgieters uit de popcultuur. In de film, gebaseerd op de wereld uit Nintendo’s Mario-games, wordt het publiek meegenomen naar een uniek, kleurrijk en fantastisch universum voor een uitbundige film vol actie en humor. Als ze een ondergrondse waterleiding in Brooklyn willen repareren, komen loodgieters Mario en zijn broer Luigi via een mysterieuze buis in een magische nieuwe wereld terecht. Maar daar worden ze van elkaar gescheiden en dan begint Mario aan een groots avontuur om Luigi te vinden.

Kaarten zijn verkrijgbaar via: https://www.cinemadevlugt.nl/..


Mario, Princess Peach en Toad. (Foto: Nintendo)

Mario, Princess Peach en Toad. (Foto: Nintendo)
 Jalyn Hall als Emmett Till en Danielle Deadwyler als mama Till in Till.