Oekraïense vluchtelingen gratis rondgeleid in Molen van Sloten

Cultuur
De Molen van Sloten ligt aan de ringvaart op de grens van Amsterdam en de Haarlemmermeer.
De Molen van Sloten ligt aan de ringvaart op de grens van Amsterdam en de Haarlemmermeer. (Foto's: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Oekraïense vluchtelingen kunnen vanaf 19 april een gratis rondleiding krijgen in hun eigen taal in de Molen van Sloten. Daarbij wordt uitleg gegeven over molens als typisch Nederlandse erfgoed en hoe de bewoners van ons land, dat voor een groot deel onder zeeniveau ligt, droge voeten houden.

Belangstellenden moeten zich wel even van tevoren aanmelden via info@molenvansloten.nl. Deze informatie staat in het Oekraïens op de website van de molen: www.molenvansloten.nl. Engels sprekende Oekraïense vluchtelingen zijn welkom voor een gratis rondleiding tijdens de reguliere openingstijden voor bezoekers, dagelijks tussen 11.00 en 16.00 uur, telkens op het hele uur.

Bereikbaar

De Molen van Sloten ligt aan de ringvaart op de grens van Amsterdam en de Haarlemmermeer en is een werkende poldermolen uit 1847. Bereikbaar met tramlijn 1 en 2 vanuit centrum Amsterdam en bus 195 van/naar Schiphol.

De tekst loopt onder de foto door.


De Molen van Sloten staat open voor Oekraïense vluchtelingen.

Hoewel de molen geen structurele steun ontvangt en voor zijn voortbestaan afhankelijk is van een grote groep vrijwilligers en van donaties van derden, wil men graag iets doen voor de vluchtelingen en hen de gelegenheid bieden kennis te maken met een typisch Nederlands fenomeen. 

Wie dit initiatief een warm hart toedraagt kan dit tonen door Vriend van de Molen te worden. Zie: www.molenvansloten.nl/steun-ons/..