Korting bij Stoomgemaal Halfweg tijdens Ontdek Veelzijdig Haarlemmermeer

Cultuur
Ontdek Stoomgemaal Halfweg.
Ontdek Stoomgemaal Halfweg. (Foto: aangeleverd)

HALFWEG - Tijdens de actie Ontdek Veelzijdig Haarlemmermeer op zaterdag 3 en zondag 4 juni, krijg je bij Stoomgemaal Halfweg korting op de entreeprijs. Het oudste en grootste nog werkende schepradstoomgemaal ter wereld draait dan onder stoom. Ga naar www.stoomgemaakhalfweg.nl, kijk bij Nieuws en klik op de link. Dan krijg je een foto van een voucher te zien. Laat die bij de kassa op je smartphone zien en je krijgt 10% korting op de toegangsprijs (niet te gebruiken in combinatie met combiticket).

Stap op 3 en 4 juni terug in de tijd toen er nog geen elektriciteit was: met stokers die kolen op het vuur scheppen, sissende stoom, de geur van smeerolie, een stampende stoommachine en bruisend water dat wordt voortgestuwd door zes enorme schepraderen.

Dit jaar viert Stoomgemaal Halfweg dat de huidige stoommachine en -ketel 100 jaar oud zijn. Ter gelegenheid hiervan zijn onder meer een speciale fotowand en een tentoonstelling van bijzondere objecten van het gemaal te zien, mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting voor de Buurt uit Zwanenburg. Een extra reden om op 3 en 4 juni naar Halfweg te komen.

Ook voor kinderen

Ook voor kinderen is een bezoek aan Stoomgemaal Halfweg een onvergetelijke ervaring. Naast de grote, stampende stoommachine zijn er draaiende modelstoommachines, een smid die gloedvol vertelt over vuur en ijzer en kinderen ook de smeedhamer laat hanteren, een fotobingo om in te vullen én kinderen kunnen een stoomdiploma halen door naast de smid ook de stokers te helpen kolen in de stoomketel te scheppen.

Tickets kosten normaal € 10,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen (5 t/m 17 jaar) en CJP-houders (de museumkaart is niet geldig in het gemaal).

Maar tijdens Ontdek Veelzijdig Haarlemmermeer op 3 en 4 juni kun je Stoomgemaal Halfweg dus met 10% korting bezoeken.

Combiticket Cruquius Museum en Stoomgemaal Halfweg

Je kunt zowel Stoomgemaal Halfweg als het Cruquius Museum tijdens Ontdek Veelzijdig Haarlemmermeer op 3 en 4 juni ook met korting bezoeken met een combiticket! Dat is alleen te koop bij de kassa’s van beide musea en geeft korting op de toegang tot de twee stoomgemalen.