HAP presenteert kandidatenlijst

Nieuws
Kandidaat-raadsleden HAP. (Foto: Martine Goulmy)
Kandidaat-raadsleden HAP. (Foto: Martine Goulmy) rodi.nl

HOOFDDORP – Lokale politieke partij HAP presenteert met trots haar ambitieuze kandidatenlijst met kandidaten óveral uit de polder. Van Nieuw-Vennep en Hoofddorp tot Zwanenburg en vele kleinere kernen zoals Lisserbroek, Abbenes en Vijfhuizen.

Volgens verenigingsvoorzitter Paul Croese en de als lijsttrekker gekozen HAP-wethouder Marjolein Steffens-van de Water, was bij het samenstellen van de nieuwe kandidatenlijst ook dit keer geen gebrek aan kandidaten die zich willen inzetten voor échte lokale politiek. HAP presenteert een lijst met maar liefst 40 ambitieuze en betrokken inwoners. Croese en Steffens zeggen trots op de kandidatenlijst van de HAP en daarmee klaar zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november van dit jaar. Steffens: “Er staat een zeer divers team klaar waarin ruime ervaring en jong talent hand in hand gaan. Er staan op de kandidatenlijst ervaren rotten zoals Ron Heimerikx en Johan Rip, maar ook jong talent.” De jongste kandidaten op de HAP-lijst zijn Jennifer van Os uit Hoofddorp en Maarten van der Marel uit Nieuw-Vennep.

Nieuwe gezichten
Naast bekende HAP raadsleden zoals Tim van Essen, Sophie van de Meeberg en Abdul Salhi, is er ook plek voor nieuwe HAP gezichten. Zo staat op de vierde plek staat Nikkie Elfers uit Hoofddorp. Zij is maatschappelijk actief in haar wijk Floriande en ondernemer in lifestyle producten. Op de vijfde plek staat nieuwkomer Charif el Idrissi. Hij is docent Bedrijfseconomie en tevens eigenaar van een lokaal huiswerkbegeleidingsinstituut. Op plek 8 staat Jeanette Koolmoes uit Zwanenburg-Halfweg. Naast haar werk zet zij zich in voor tal van activiteiten voor jong en oud, zoals de speeltuin in Zwanenburg. Niels van Attekum staat op plek 10. Hij is inkoper van beroep en onder meer bekend als presentator van MeerSport bij MeerRadio. Andere opvallende namen op de lijst zijn Manon de Vries-Woolthuis, kersverse moeder en duizendpoot uit Vijfhuizen. Verder super-vrijwilliger John van den Berg uit Abbenes en betrokken lokale ondernemer René Metz uit Zwanenburg. Lijstduwer is Hoofddorper en huidig HAP-wethouder Ap Reinders.
Uit alle delen van de polder
Voorzitter Croese vult aan: “Ik ben blij dat er mensen uit alle delen van de polder op onze lijst staan, maar vooral ook dat het mensen zijn die gewend zijn om initiatieven te nemen en deze ook uit te voeren. De inzet van HAP de afgelopen jaren heeft anderen geïnspireerd om zich bij ons aan te sluiten en zich te willen inzetten voor onze inwoners en ondernemers. Welke andere politieke partij kan zeggen dat zij mensen heeft moeten teleurstellen omdat het maximale aantal plaatsen van 40 op de kieslijst bereikt is?” Lijstrekker Marjolein Steffens-van de Water zegt vol vertrouwen de verkiezingsstrijd aan te gaan. Steffens: “We hebben een creatief campagneteam en een grote groep vrijwilligers die ons bij de campagne ondersteunen. En natuurlijk een uitstekend verkiezingsprogramma dat binnenkort bekend wordt gemaakt. We zijn er helemaal klaar voor!”