Waterwolf Recreantenploeg behaalt diploma B

Nieuws
De afzwemmers met hun behaalde diploma.
De afzwemmers met hun behaalde diploma. (Foto: Peter Vreeswijk)

BADHOEVEDORP - Maandag 15 mei was het dan eindelijk zover. Rond 20.45 uur sprongen maar liefst 17 zwemmers, in leeftijd variërend van 50 tot 75 jaar, onder de bezielende leiding van zwemtrainster Renée Tang, in het zwembad aan de Snelliuslaan.

Door: Saskia Vreeswijk

Het hele traject , van rugcrawl, zwemmen met kleren tot watertrappelen, moest worden afgelegd om uiteindelijk het felbegeerde diploma te bemachtigen. Dit alles onder het toeziend oog van vele familieleden. Deze recreatieploeg zwemt al jaren iedere maandagavond met elkaar onder deskundige begeleiding. Dat zorgt voor veel plezier samen. Alleen en zonder begeleiding zwemmen wordt gauw saai waardoor het goede voornemen om regelmatig te gaan zwemmen snel verdwijnt. Het belangrijkste is conditie opbouwen , gezond bewegen en gewoon lekker en gezellig met elkaar zwemmen. Goed voor alle spieren in het lichaam en verhoging van de vitaliteit. 

Diploma-uitreiking  

Nadat het examen was afgenomen, een ieder had gedoucht en was aangekleed, konden alle zwemmers hun diploma in ontvangst nemen van de examinator van de Nationale Raad Zwemvaardigheid. Een bijzonder feestelijk moment en daar moest uiteindelijk op gedronken worden. Temeer daar de zwemvereniging ook nog eens de Licentie Nationale Zwemdiploma’s in ontvangst mocht nemen van de Nationale Raad Zwemvaardigheid. Vanaf heden mag de vereniging dus zelf het Nationale Zwemdiploma uitgeven.

De Waterwolf 

Lid worden van zwemvereniging de Waterwolf of wil je het recreatief zwemmen bij de vereniging een proberen? Je bent van harte welkom! Zwem gratis een keer mee en kijk of het wat voor je is. Meer informatie via www.zvdewaterwolf.nl of neem contact op met Renée Tang, 06-41561882. Zij kan je er van alles over vertellen!

De zwemvereniging ontving de Licentie Nationale Zwemdiploma's.