Haarlemmermeer wijst Badkuipterrein aan voor horeca

Nieuws
Haarlemmermeer wijst Badkuipterrein aan voor horeca.
Haarlemmermeer wijst Badkuipterrein aan voor horeca. (Foto: Pixabay)

HAARLEMMERMEER -  Wethouder Jurgen Nobel van ruimtelijke ontwikkelingen wijst het Badkuipterrein aan de Rijstvogelstraat in Badhoevedorp aan voor het tijdelijk vestigen van horeca. Gemeente Haarlemmermeer werkt nu aan een openbare selectieprocedure waaraan geïnteresseerde horecaondernemingen mee kunnen doen.

Wethouder Nobel: “We zien dat de inwoners een behoefte hebben aan een horecagelegenheid als QBeach. De locatie daarvan is echter nog maar tot volgend jaar beschikbaar. Met het aanwijzen van deze plek komen we onze belofte na om te zoeken naar een nieuwe locatie in Badhoevedorp.”

De gemeente kan de locatie niet alleen aan QBeach aanbieden. Juridische regels vragen om een openbare selectieprocedure, waarmee ook andere partijen de kans krijgen om op de locatie een horecagelegenheid te starten. ‘Het Badkuipterrein zal naar verwachting als laatste gebied in Badhoevedorp bebouwd worden. Daarom is hier nu ruimte om voor een aantal jaar een horecagelegenheid te hebben. Het is daarbij de meest geschikte plek als je let op onder andere parkeren en geluidsoverlast’, aldus wethouder Nobel.

Tijdens het voorbereiden van de openbare selectieprocedure gaat de gemeente ook in gesprek met omwonenden. Daarvoor wordt binnenkort een informatieavond georganiseerd. Ook wordt onder meer nog onderzoek gedaan naar de regels over geluid, afstand tot bewoning en het maximaal mogelijk aantal bezoekers. De openbare selectieprocedure kan naar verwachting eind 2023 beginnen. In het voorjaar van 2024 is dan bekend welke partij de vergunning krijgt.