Bijeenkomst Alzheimer Café Badhoevedorp

Nieuws
Gespreksleider Marianne Kuntzel spreekt met Sarah van Groeningen over alle zaken rondom casemanagement.
Gespreksleider Marianne Kuntzel spreekt met Sarah van Groeningen over alle zaken rondom casemanagement. (Foto: Adobe Stock)

BADHOEVEDORP - De bijeenkomst van het Alzheimer Café in Badhoevedorp vindt donderdag 8 juni plaats om 19.30 uur. Het thema van deze avond is ‘casemanagement’. Gespreksleider Marianne Kuntzel spreekt met Sarah van Groeningen, casemanager dementie bij Zorgcentra Meerlanden, over alle zaken rondom casemanagement.

Iedereen bij wie de diagnose dementie is vastgesteld heeft recht op een casemanager. Een casemanager helpt met het vinden van de weg in alle wetten, regels en zorgmogelijkheden rondom dementie. Ze bieden ondersteuning, verstrekken informatie en advies, en regelen zorg. Kortom, een casemanager is er om te helpen bij het omgaan met de ziekte en de gevolgen ervan. Maar hoe krijg je een casemanager? Hoe is de vergoeding geregeld? En wat als je niet tevreden bent over de casemanager? Sarah van Groeningen zal uitleg geven over alle zaken rondom casemanagement. Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

Belangstellenden zijn van harte welkom in het Zorgcentrum ‘De Meerwende’, Kamerlingh Onneslaan 131 in Badhoevedorp. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.