Kinderen koken in het Dorpshuis

Nieuws
Kinderen koken in het dorpshuis.
Kinderen koken in het dorpshuis. (Foto: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG - Op woensdagmiddag 24 mei was het een drukte van belang in de keuken van het Dorpshuis. Zo’n tien kinderen stonden boven de pannen of waren anderszins de maaltijd aan het voorbereiden.

Door Saskia Vreeswijk

Sportservice Haarlemmermeer organiseert in dit kader beweeglessen voor kinderen. Er wordt samengewerkt met een kinderfysiotherapeut, een diëtist en een kindercoach. Op die manier wil de organisatie ouders en kinderen helpen om succesvol, effectief en op een interactieve manier te werken aan een gezonde leefstijl en gezond gewicht.

Gezond eten

Kindercoach Annelore Ruigrok geeft aan dat naast een gevarieerd sportaanbod het ook heel belangrijk is om gezond te eten en dus ook gezond te leren koken. Wat is het dan niet leuk en leerzaam om samen met leeftijdgenoten een heerlijke maaltijd te bereiden voor jezelf en je ouders.

Op een succesvolle, effectieve en interactieve manier werken aan een gezonde leefstijl en een gezond gewicht

Samen aan tafel

Rond vijf uur was al het werk in de keuken gedaan en kon er worden aangeschoven aan de lange tafel in de huiskamer van het Dorpshuis. En wat stond er op het menu?Bruschetta met tomaat, een verse tomatensoep, quinoasalade met amandelen. Afgesloten werd met een heerlijke zoete aardappel brownie. De kinderen en hun trotse ouders genoten zichtbaar. Dit soort kookworkshops verdient zeker navolging. Zij leveren een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van een gezonde leefstijl.