Presentatie Kunst-Koppels Haarlemmermeer

Nieuws
Het naslagwerk is leuk om te lezen.
Het naslagwerk is leuk om te lezen. (Foto: aangeleverd)

HAARLEMMERMEER - De bundel Kunst-Koppels Haarlemmermeer 2023, wordt maandag 3 juli gepresenteerd en het eerste exemplaar overhandigd aan de wethouder Verkeer en Vervoer, Kunst & Cultuur en Economische Zaken, Marja Ruigrok. Dat gebeurt in de plantenkas van de zorgmanege Stal Starro, IJweg 951 in Hoofddorp.

Het boek Kunst-Koppels is een idee van Piet Dees uit Hoofddorp. Als kunstliefhebber en eigenaar van Galerie de Tuinkamer heeft hij bekende en minder bekende kunstenaars uit de polder gekoppeld aan unieke bedrijven en instellingen. Als tegenprestatie voor deelname door de bedrijven leveren de kunstenaars een artistieke bijdrage aan het bedrijf.

Geschiedenis

Anderhalf jaar is er aan het project gewerkt door een team van professionals. Het resultaat is uiteindelijk veel meer geworden dan een losse opsomming van kunstenaars en bedrijven. Gaandeweg ontstond, toevallig of niet, een boek dat een weerspiegeling is van de geschiedenis van de Haarlemmermeer, maar ook van de pioniersgeest die er nog steeds rondwaart.

Verassend

Het boek Kunst-Koppels dat op 3 juli wordt gepresenteerd, is een naslagwerk, maar het is zeker ook een uitnodiging om nader kennis te maken met talentvolle kunstenaars in Haarlemmermeer die verrassend veel te bieden hebben.