Bijeenkomst stap voor stap verduurzamen bij Energieloket Haarlemmermeer

Nieuws
Een VvE verduurzamen is maatwerk.
Een VvE verduurzamen is maatwerk. (Foto: aangeleverd)

HAARLEMMERMEER - Steeds meer Verenigingen van Eigenaren willen hun gebouw energiezuiniger maken en voorbereiden voor de toekomst. Energieloket Haarlemmermeer houdt op donderdag 12 oktober een informatiebijeenkomst over dit onderwerp. Hier komen alle aspecten van verduurzamen aan de orde. Van isoleren en energie opwekken tot het verwarmen met een warmtepomp. 

En, het hoeft niet allemaal in één keer, want verduurzamen kan ook heel goed stap voor stap.

Woningeigenaren

“Een VvE verduurzamen is maatwerk,” weet Jan Nieuwveld van Vverduurzamen.nl. In opdracht van de gemeente Haarlemmermeer adviseert zijn bedrijf VvE’s die willen verduurzamen. “Natuurlijk zijn techniek en geld heel belangrijk. Maar voor ons zijn de wensen en de mogelijkheden van de woningeigenaren altijd het uitgangspunt. We beginnen altijd met de vraag: Wat wilt U?”

En vaak blijkt dan dat VvE’s het graag stap voor stap doen. “Ook in Haarlemmermeer kiezen VvE’s vaak voor een geleidelijke aanpak. Ze beginnen met vervangen van glas of kozijnen, of nemen alleen zonnepanelen. En de rest volgt later dan wel.”

Subsidie

Nieuwveld heeft inmiddels al enkele tientallen VvE’s in Haarlemmermeer geholpen met het maken van een verduurzamingsplan. VvE’s krijgen hiervoor subsidie van de gemeente, zegt Jorrit Leijting van Energieloket Haarlemmermeer. “Er is veel animo. Als VvE krijg je heel veel inzicht in wat er kan en wat dat betekent, ook financieel. En we zien dat flink wat verenigingen inmiddels ook de stap naar uitvoering zetten. Er komt echt vaart in.”

De informatiebijeenkomst ‘Verduurzamen van VvE’s’ op donderdag op 12 oktober begint 19.30 uur op Prins Hendriklaan 33, Hoofddorp.