Vernieuwd Vier Meren in Hoofddorp heropend

Nieuws
Het vernieuwde Vier Meren.
Het vernieuwde Vier Meren. (Foto: aangeleverd)

HAARLEMMERMEER - Vier Meren in het centrum van Hoofddorp heeft het afgelopen jaar een complete metamorfose ondergaan. Het winkelcentrum werd getransformeerd tot een modern en compleet Full Service Center met een betere routing en klimaat, een sterke mix van retail, horeca, versspecialisten en voorzieningen in een moderne uitstraling.

Het nieuwe Vier Meren is feestelijk geopend waarbij de officiële openingshandeling werd uitgevoerd door wethouder Jurgen Nobel van Gemeente Haarlemmermeer en CFO Dennis de Vreede van Wereldhave. Tijdens de viering blikten de betrokken partijen terug op de succesvolle en vlotte samenwerking en het prachtige resultaat.

Full Service Center

Het officiële startsein voor de vernieuwing van Vier Meren werd gegeven in mei 2022. Inmiddels is het centrum getransformeerd van een winkelcentrum naar een modern Full Service Center. Een one-stop locatie waar bezoekers veel meer zaken kunnen combineren dan in een traditioneel winkelcentrum. Een plek waar boodschappen doen, winkelen, vrijetijdsbesteding, ontspanning, werken en andere dagelijkse behoeften samenkomen. Op deze manier wordt Vier Meren een sterkere plek in het dagelijks leven van de bezoekers en als gevolg daarvan nog aantrekkelijker voor ondernemers.

Klimaatprobleem

Bij de planvorming voor het nieuwe centrum is er nauw geluisterd naar de wensen van bezoekers. Deze feedback is meegenomen in de uitwerking van het nieuwe centrum. De gerealiseerde verbeteringen in het centrum bestaan onder andere uit het oplossen van het klimaatprobleem door het dichtzetten van het dak, het realiseren van schone en moderne openbare toiletten en het versterken van het aanbod in horeca- en versspecialisten. De look en feel van de passages en vrijwel alle winkels werd vernieuwd en de winkelpuien in de passage werden verhoogd en naar voren geplaatst voor een meer sfeervolle en intieme beleving. Naast de vernieuwingen aan de binnenzijde van het centrum werd de hoofdentree vanaf het Burgemeester van Stamplein naar het midden van de passage verplaatst. Hierdoor wordt de doorloop van bezoekers in het centrum beter verdeeld.

Be Your Selfie Tour

Tegenover de Albert Heijn XL in het souterrain werd het commercieel bewezen cluster van versspeciaalzaken ‘every.deli’ gerealiseerd, aangevuld met een sfeervol pleintje met zitjes en groen als ontmoetingspunt of voor een hapje of drankje.

Last but not least, bij de nieuwe ingang van Vier Meren opent tijdelijk de exclusieve ‘instagram experience’ Be Your Selfie Tour de deuren. De Be Your Selfie Tour is een gratis toegankelijke attractie en bestaat uit dertien unieke en creatieve selfie-kamers. Tot en met december 2023 is de Selfie Tour exclusief en tijdelijk in Hoofddorp. 

Het volledige openingsprogramma is te vinden op www.viermeren.nl/opening


Wethouder Jurgen Nobel (rechts) en Dennis de Vreede stonden garant voor de opening. (Foto: aangeleverd)