Veel publiek tijdens open dag in Het Dorpshuis Zwanenburg

Nieuws
Stoer hoor, pijl en boog schieten.
Stoer hoor, pijl en boog schieten. (Foto: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG - De deuren van het Dorpshuis stonden afgelopen zondag wijd open. Van 13.30 tot 16.30 uur konden de dorpsbewoners in de meest brede zin ervaren wat het dorpshuis allemaal te bieden heeft. Het bestuur had een oproep gedaan aan alle gebruikers van het dorpshuis om zich te presenteren en jong en oud te enthousiasmeren om deel te nemen aan de vele activiteiten.

Saskia Vreeswijk

Het programma was overvol. Veel verenigingen en organisaties, zoals Christofoor, Vos Handbal, muziekvereniging Eensgezindheid, de bridge- en biljartvereniging, hadden gehoor gegeven aan de oproep van het bestuur. In alle ruimten maar ook buiten waren presentaties en/of activiteiten gepland. In de sporthal werden turnclinics gehouden. Er was ruimte voor volleybal, handbal, basketbal, badminton, maar ook jazzgym voor vijftigplussers en dans voor 6 tot 10 jarigen.

Beweegmix Kids

In de huiskamer vonden de loten voor het Rad van Fortuin gretig aftrek. Er kon daar ook worden kennisgemaakt met de werkzaamheden van onder andere Historisch Halfweg. In de muziekkamer werd geleerd om diverse instrumenten te leren bespelen. In de entresol was de mogelijkheid om aan te melden als vrijwilliger van De Zonnebloem. In de diverse kamers waren veel kinderen actief bezig met schilderen, keramieken, modelbouw en handenwerken. Ook was er de gelegenheid om een proefles Yoga of Pilatus te nemen bij Vereniging Christofoor. Op het dorpsplein had Sportservice Haarlemmermeer de ruimte ingericht voor sport en spel onder de noemer Beweegmix Kids.


Knutselen werd druk bezocht. (Foto: Peter Vreeswijk)

Bij binnenkomst werd aan de kinderen een stempelkaart uitgereikt. Bij deelname aan een van de vele activiteiten kregen zij een stempel. Bij drie stempels konden ze aan de bar iets lekkers krijgen. Uiteraard werd van deze gelegenheid volop gebruik gemaakt.

Groot succes

Naar schatting hebben minstens vierhonderd bezoekers, van jong tot oud, gebruik gemaakt van de gelegenheid om (nog) beter kennis te maken met Het Dorpshuis. Door deze open dag kan Het Dorpshuis steeds meer een ware ontmoetingsplek worden voor dorpsbewoners en daarmee een verbindende factor spelen tussen dorpsgenoten. Een traditie is geboren: iedere eerste zondag in oktober: Open dag in Het Dorpshuis.


Dansen met ballonnen. (Foto: Peter Vreeswijk)