Opening fototentoonstelling en bekendmaking winnaar fotowedstrijd ‘Haarlemmermeer door jouw ogen!’

Nieuws
Het Stoomgemaal is zeker één van de gezichten van Haarlemmermeer.
Het Stoomgemaal is zeker één van de gezichten van Haarlemmermeer. (Foto: Peter Vreeswijk)

HAARLEMMERMEER - De foto’s die zijn ingestuurd voor de fotowedstrijd ‘Haarlemmermeer door jouw ogen!’ wordt donderdag 5 oktober geopend door wethouder Marja Ruigrok (cultuur) bij Kunstfort Vijfhuizen. De winnaar van de fotowedstrijd wordt tijdens de opening bekend gemaakt.

De opdracht van de fotowedstrijd was om een foto in te sturen die laat zien wat Haarlemmermeer voor de maker herkenbaar en uniek maakt. In augustus werden 64 foto’s ingestuurd door enthousiaste inwoners en bezoekers van de gemeente. De 22 mooiste en beste inzendingen zijn vanaf 6 oktober drie weken lang te zien bij Kunstfort Vijfhuizen. Wie de winnaar van de fotowedstrijd en de cadeaubon van een fotowinkel ter waarde van 250 euro is geworden zal tijdens de opening bekend gemaakt worden door jurylid en wethouder Cultuur Marja Ruigrok.

Ontdek Cultureel Haarlemmermeer.

De tentoonstelling is onderdeel van de campagne Ontdek Cultureel Haarlemmermeer. Tijdens dit evenement op 7 en 8 oktober openen bijzondere locaties in Haarlemmermeer hun deuren om belangstellenden te verwelkomen met speciale activiteiten. Zo vindt in de Stoomgemalen in Halfweg en Cruquius het stoomweekend plaats en is in gemaal Lynden de unieke kunstinstallatie van Susanne Brenner te zien. In broedplaats Bogota in Halfweg kan een workshop Dot Painten worden gevolgd terwijl C. in Hoofddorp het hele weekend een programma vol kunst en cultuur biedt. In galerie de Tuinkamer kan gratis een expositie worden bezocht en het Fort bij Aalsmeer biedt een leerzame natuurwandeling. Op de website van VisitHaarlemmermeer is te zien wat er allemaal te doen is.