Zondagmiddagpodium presenteert Rumor di Mare in Zwanenburg

Nieuws
 Rumor di Mare.
Rumor di Mare. (Foto: aangeleverd)

ZWANENBURG - Het Zondagmiddagpodium presenteert zondag 26 november om 14.00 uur Rumor di Mare met ‘De Jantjes van Leiden’ in Dorpshuis Zwanenburg-Halfweg, Dennenlaan 133A.

Een optreden van het Leids zeemanskoor Rumor di Mare is altijd een feestje. En voor dit Zondagmiddagpodium heeft de dirigent van het koor ook nog eens een speciaal programma samengesteld: De Jantjes van Leiden. In deze stad was in de 19de eeuw de Kweekschool voor Zeevaart gehuisvest, waar straatjongens werden opgeleid tot matroos. Zij werden ‘De Jantjes van Leiden’ genoemd.

Eigenzinnig repertoire  

Het Leids zeemanskoor Rumor di Mare onderscheidt zich door een uitgebreid en eigenzinnig repertoire en is winnaar van diverse festivals. Tijdens optredens in binnen- en buitenland vertolkt het koor als geen ander de sfeer van de traditionele shantie- en zeemansliederen, maar ook roeiliederen vanuit de hele wereld. Onder professionele leiding van dirigent Harm Huson wordt met een aanstekelijk enthousiasme een internationaal repertoire van bekende en vooral ook minder bekende liederen ten gehore gebracht.

Ruig tekeer

Rumor di Mare, het geluid van de zee, zoals deze soms rustig is en dan weer ruig tekeer gaat, zo varieert ook het geluid dat het koor voortbrengt: van ingetogen gezongen luisternummers tot wilde opzwepende roeiliederen.

Kaarten kosten 5 euro, vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal. Reserveren van kaarten en vervoer met RegioRijder is mogelijk op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op tel. 023 - 569 8873 of per mail vóór vrijdag 9.00 uur naar zondagmiddagpodium@meerwaarde.nl.