Nu te zien bij Cinema De Vlugt

Nieuws
Napoleon Bonaparte roept zowel felle kritiek als bewondering op
Napoleon Bonaparte roept zowel felle kritiek als bewondering op (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Bij Cinema De Vlugt, op steenworp afstand van Plein ’40-’45, Burgemeester de Vlugtlaan 125, draaien de allernieuwste films uit Hollywood, Bollywood en de rest van de wereld. Het gezellige Café De Vlugt is elke dag vanaf 12.00 uur geopend voor een lekkere kop koffie en een croissant of gebakje. De eerste film start rond 12.30 uur en de dag eindigt met een vertoning rond de klok van 21.00 uur. Tijdens de film kunnen bezoekers met een bak popcorn of nacho’s onderuit zakken in de comfortabele stoelen van de gloednieuwe filmzaal.

Première: Napoleon

Klassieke epos (swords and sandals) films worden in de 21ste bijna niet meer gemaakt. Gelukkig is er een filmmaker in de vorm van Ridley Scott die met titels als “Gladiator”, “Kingdom of Heaven”, “Robin Hood” en het ondergewaardeerde “The Last Duel” een echte specialist in huis. In zijn nieuwste film toont Scott Napoleons onstuitbare opmars naar de macht aan de hand van diens verslavende, wispelturige relatie met Josephine, zijn enige ware liefde. Met veel ruimte voor actie, spektakel, dynamiek en groteske oorlogsscènes, volgen wij Napoleons geraffineerde militaire en politieke strategieën.

Napoleon Bonaparte roept zowel felle kritiek als bewondering op maar vaststaat dat hij vele volgende generaties heeft beïnvloed, van Winston Churchill tot Friedrich Nietzsche. Zijn tactische genialiteit en meedogenloze reputatie als tiran in eigen land waren zo groot dat de wereld zeven verschillende coalities van Europese machten nodig had om hem te verslaan. Maar buiten het slagveld zou zijn obsessie met Josephine – zijn geliefde, zijn vrouw, zijn keizerin – zijn leven net zo bepalen als welke strijd dan ook. 

Alsof dit alles nog niet genoeg is, kun je hierbij de Oscar-waardige vertolkingen van Joaquin Phoenix (als Napoleon) en Vanessa Kirby (als Josephine) erbij optellen, om jezelf klaar te maken voor 2,5 uur lang klassieke Hollywoodcinema, wat helaas te weinig wordt gemaakt.


Verder deze week in Cinema De Vlugt:  Wish (NL + OV) I Beraber I Upon Entry I The Albanian Virgin I Anatomy of a Fall I Moeder Suriname I Rocco & Sjuul I De Grote Sinterklaasfilm I Killers of the Flower Moon

Voor meer info en reserveringen:

https://www.cinemadevlugt.nl/