Sporthal Zwanenburg zo lek als een mandje

Nieuws
Spelers van Basketbalvereniging Hot Pepper Heat kregen tijdens de training een paraplu voor de lekkage.
Spelers van Basketbalvereniging Hot Pepper Heat kregen tijdens de training een paraplu voor de lekkage. (Foto: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG - Als protest tegen het tweeënhalf jaar durende probleem van een lekkende sporthal bij het Dorpshuis kregen de spelers van Basketbalvereniging Hot Pepper Heat afgelopen dinsdag een paraplu tijdens de training.

Saskia Vreeswijk

Sinds de oplevering in 2020 is het letterlijk dweilen met de kraan open in de sporthal. De gemeente, eigenaar van het pand, en de aannemer lijken er maar niet uit te komen.

Geen wedstrijden

“Wij kunnen nu al drie weken niet meer trainen en geen wedstrijden spelen. Uitwijkmogelijkheden zijn er niet, want alle zalen in de omgeving zitten vol. Wij hebben achttien teams die op hoog niveau, sommigen op Europees niveau, spelen. Zo’n tweehonderd leden kunnen op dit moment niet trainen en dat kan uiteindelijk leiden tot het verlies van licenties”, vertelt voorzitter van de basketbalvereniging Romario van ’t Land.

Uiteraard is niet alleen de basketbalvereniging gedupeerd. Het geldt voor alle gebruikers van de sporthal: schoolgymnastiek, zaalvoetbal, badminton, handbal en zo meer. Ook het bestuur van de Stichting Dorpshuis Zwanenburg-Halfweg, als huurder van het complex, kan slechts met lede ogen toezien en wordt uiteraard ook geschaad in zijn bedrijfsvoering.

Buizensysteem  

Momenteel wordt in de sporthal een compleet buizensysteem aangelegd. Betwijfeld wordt of dit de oorzaak van de lekkage gaat wegnemen. Het lijkt er sterk op dat er halve maatregelen worden getroffen. Voor de realisering van het dorpshuis mét sporthal van de gemeente Haarlemmermeer is meer dan tien jaar gestreden. Jammer om te moeten constateren dat de lekkages, waarmee gebruikers vanaf de opening te kampen hebben nog steeds niet op adequate wijze zijn opgelost. Een verwijt naar de gemeente en aannemer lijkt zeker op zijn plaats.