Team Sportservice Haarlemmermeer krijgt subsidie

Nieuws
TSH kan de sportactiviteiten grotendeels voortzetten.
TSH kan de sportactiviteiten grotendeels voortzetten. (Foto: Pixabay)

HAARLEMMERMEER - Team Sportservice Haarlemmermeer (TSH) krijgt subsidie in 2024. Dat heeft het college van B&W besloten. Deze subsidie is belangrijk voor de sportgemeenschap in de regio. 

De totale subsidie aan TSH wordt afgebouwd in opdracht van de raad en is maximaal 1.664.400 euro. Met een minimale bijdrage vanuit de gemeente wordt ervoor gezorgd dat er voor 2024 nog wel gebruik gemaakt kan worden van een rijksbijdrage. Het Rijk dekt veertig procent van de personele kosten.

Minder geld voor sport 

“Er is minder geld beschikbaar voor sport dan vorig jaar, maar het is erg positief dat we door de gemeentelijke subsidie op peil te houden, nog wel in aanmerking zijn gekomen voor de rijkssubsidie Brede Regeling Combinatiefuncties (BRC, red.)”, aldus wethouder Sedee die blij is met de uitkomst. “Het komende jaar zal TSH kan daardoor hun activiteiten grotendeels voortzetten, vooral voor jongeren en ouderen die niet veel sporten.”

In beweging

In Haarlemmermeer Noord, Hoofddorp Zuidwest, Hoofddorp Centrum en Nieuw-Vennep gaat de gemeente actief proberen om alle inwoners in beweging te krijgen. Vooral jongeren en ouderen die niet veel sporten krijgen extra aandacht. In Haarlemmermeer West en Zuidoost worden alleen activiteiten georganiseerd als er concrete vraag is, vanwege beperkt budget.

 Het college verwacht dat TSH positieve resultaten zal behalen, zoals meer mensen die regelmatig sporten en bewegen, een betere gezondheid en een sterkere gemeenschap. TSH zal ook sportverenigingen ondersteunen en helpen om sterker en duurzamer te worden.